Mitt i Upplands Väsby

Fängelse för väpnat rån i Bredden

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING Charlotte Årling

I Väsby källa – Vilundabad­et – finns det massor av vatten. Men så ser det inte ut överallt på jordklotet. I tisdags anordnade Medley därför en insamling till WaterAid genom att skänka tio öre per simmad meter i alla sina anläggning­ar.

– Det känns jätterolig­t att vi kan göra det här, säger Ann-Sofi Carlsson på Vilundabad­et.

Syskonen Scarlett, Cole och Zach Chapman simmade för livet i tisdags. Så heter nämligen den kampanj som Medley genomförde på alla sina anläggning­ar under dagen.

Från bittida till sent på kvällen registrera­des besökarnas simmade meter. För varje meter skänker Medley tio öre till insamlings­stiftelsen WaterAid och målet var att nå en miljon kronor. WaterAid arbetar för att ge fler människor tillgång till rent vatten, hygien och sanitet.

– Jag vet inte hur långt jag ska simma. Men jag kan simma 200 meter, säger Zach Chapman, 8 år.

– Åtta längder? Njae... säger tvillingbr­odern Cole tveksamt. – Du kan väl simma två längder, säger Zach till lillasyste­rn Scarlett, 6 år, som dock tror sig kunna hänga med sina bröder i åtta längder

e är här med sina morföräldr­ar.

– Vi försöker väl hänga på. Men man är dålig på att sträcksimm­a nuförtiden, säger barnens morfar. Många bidrog till insamlinge­n i Vilundabad­et. Vittra Väsby var där i omgångar med årskursern­a fyra till sju. Eleverna simmade sammanlagt 17 950 meter; alltså nästan 1 800 kronor till WaterAid.

– Det var riktigt roligt att ha dem här, de skötte sig så bra. Och så fick de bada lite efteråt, säger Ann-Sofi Carlsson som är kampanjans­varig i Väsby och fortsätter:

– I morse stegade det in en kommunanst­älld som sade: ”Jag har hört att jag får simma gratis i dag” och simmade 2 500 meter. Och simskoleel­everna blev jätteglada när de fick höra vad de skulle simma för i dag.

Väsby SS bidrog naturligtv­is med en hel del simmade meter. Morgongrup­pernas pass låg på fyra respektive sex tusen meter. Men de toppade inte tabellen.

– En tjej var här och körde 7 000 meter på egen hand, hon var värre än simmarna. Hon är triatlet och håller på med Ironman, säger Ann-Sofi Carlsson.

– Och i kväll är det tiokampsfi­nal och då kommer en massa barn hit och simmar 25 och 50 meter. För två år sedan lyckades Medley samla in 478 000 kronor till WaterAid. På en skärm inne i simhallen syns det hur meterna och pengarna tickar in. Ann-Sofi Carlsson har själv simmat 3 000 meter i dag och är strålande glad.

– Jag slutade klockan två – för en och. en halv timme sedan – men jag vill inte gå hem. Det händer något, folk är så glada och vi får simma på arbetstid. Det är jätterolig­t.

 ??  ??
 ??  ?? 200 METER. Syskonen Scarlett, Cole och Zach Chapman satsade på att simma för simborgarm­ärke.
200 METER. Syskonen Scarlett, Cole och Zach Chapman satsade på att simma för simborgarm­ärke.
 ??  ?? KUL. Ann-Sofi Carlsson tyckte att Simma för livet-kampanjen var så rolig att hon inte ville gå hem från jobbet.
KUL. Ann-Sofi Carlsson tyckte att Simma för livet-kampanjen var så rolig att hon inte ville gå hem från jobbet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden