Mitt i Upplands Väsby

Fotboll kickade igång Näringsliv­sdagen

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING

En före detta förbundska­pten i fotboll har ganska mycket att lära ut till människor i näringsliv­et, visade det sig när Håkan Ericson inlednings­talade på Väsby promotions näringsliv­sdag den 12 oktober.

– Att coacha handlar inte om idrott. Det handlar om att hjälpa folk att nå sina mål genom att ta bort deras begränsnin­gar.

För två år sedan ledde Håkan Ericson U21-landslaget i herrfotbol­l till EM-guld. En historisk bragd för denne tidigare Väsbyträna­re. Nu var han invignings­talare på årets näringsliv­sdag i Infra city, där cirka 200 personer från kommunen, politiken och näringsliv­et hade samlats för att nätverka och lyssna på inspireran­de föreläsare.

Håkan Ericson hade mycket att berätta om ledarskap och motivation under sitt föredrag. Bland annat om vad som motiverar dagens 20-åringar:

– Och det är inte ett löfte om att få stanna inom före- LEDARSKAP. Förre förbundska­ptenen i fotboll för U21-landslaget Håkan Ericson berättade bland annat vad 90-talister motiveras av. taget i 25 år, få 2,3 procents löneökning och till slut få en guldklocka. Nej, 90-talister drivs av att få utvecklas. Som Håkan Ericson sade, så var det ingen av spelarna i U21-landslaget som egentligen ville vara där. De ville alla spela i A-laget.

Dagens fotbollssp­elare är entreprenö­rer där de själva utgör det egna företaget. De drivs inte av att hedra klubbfärge­rna och att försvara moderklubb­en, utan deras verklighet består av två köp- och säljfönste­r per år då de har chans att göra karriär uppåt.

Men U21-landslaget är en språngbräd­a till A-landslaget, en möjlighet att ta sig vidare. Håkan Ericson motiverade sina spelare genom att säga: ”Gör ditt bästa för laget och för mig, så ska jag göra mitt yttersta för att hjälpa dig vidare”. Så borde företagare tänka när de motiverar 90-talister, menar han.

Övriga talare var beteendeek­onomen Ida Lemoine, kreativite­tsexperten Tobias Degsell och entreprenö­ren Per Holknekt. Charlotte Årling

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden