Mitt i Upplands Väsby

Två medaljer för ABK i ”Sörping”

- FOTO: ANDERS EKSTRÖM Anders Ekström

Ny cup, nya segrar. Antares BK lyckades återigen bra på en turnering ute i landet och knep nya medaljer till den redan digra samlingen. Dessutom är en av klubbens boxare aktuell för juniorland­slaget.

Det var i den internatio­nella tävlingen Gripen-cupen som Antares boxare alltså slog till igen. I östgötska Söderköpin­g lyckades två lokala Väsbyboxar­e stå högst på pallen. 24-åriga Azad Ebrahimi knep guldet i 75-kilosklass­en. Och det i hans första tävling på svensk mark.

– Det blev en hård final och en tuff sådan. Jag tycker det gick bra för mig och jag var faktiskt nära på att knocka motståndar­en, säger Azad som bott drygt två år i Sverige varav ett år i Väsby. Att ta guldet var stort. – Mycket skönt, det var väldigt kul att vinna. Det blir extra kul att fortsätta träna nu, säger han. Det andra guldet togs av Gigi Zardiashvi­li. Trots att Gigi bara boxat i drygt två år har han hamnat på pallen i samtliga tävlingar han ställt upp i. Denna gång blev det guld i 54-kilosklass­ens diplomboxn­ing.

– Finalen kändes bra och jag fick in flera fina slag på motståndar­en. Det kändes kul att vinna en så stor cup, berättar den 14-åriga Sigmasonen.

Dessutom är Gigi aktuell för ungdomslan­dslaget.

– Jätteskönt såklart. Det är en stor grej och jag är taggad, avslutar Gigi med ett stort leende.

 ??  ?? DUBBELGULD. Azad Ebrahimi (t v) och Gigi Zardiashvi­li knep varsitt guld i Söderköpin­g.
DUBBELGULD. Azad Ebrahimi (t v) och Gigi Zardiashvi­li knep varsitt guld i Söderköpin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden