Mitt i Upplands Väsby

Fyra Väsbyrytta­re med i landslaget

-

Stora Wäsby fältrittkl­ubb fortsätter att producera landslagst­jejer. Årets trupp innefattar fyra ryttare från klubben och dessutom finns det flera bakom som knackar på dörren.

Varje säsong tar landslagsl­edningen ut ett landslag för fälttävlan. Både unga och gamla ryttare kommer med, liksom både rutinerade och framtidslö­ften.

Stora Wäsby fältrittkl­ubb har en fin tradition med att fostra fram landslagsr­yttare. Förra året hade de fyra stycken med och alla fyra redan dessutom sedan i EM. Till denna säsong har SWFRK med fyra ryttare, varav tre av dem var med även förra året.

– Det är väldigt kul. Det visar att vi gör någonting bra i klubben, berättar Lena Bredberg som tycker det innebär mycket för den lokala ridklubben.

– De är jättebra förebilder för de andra ryttarna i klubben. De ser då att det är möjligt att ta sig hela vägen till EM här hos oss och komma långt via vårt system att jobba. Vi har ju även haft både OS- och ung häst VM-deltagare från oss. De fyra aktuella SWFRK:arna det rör sig om är Isabella Lidbrandt som är med i ” Young riders” utmanar- trupp. Ponnyrytta­rna Alice Westermark och Engla Westerberg är med i spetsgrupp­en, medan Tuva Rosenkrant­z är med i ponnyklass­ens utmanargru­pp.

Engla Westerberg, 15, från Fresta är nykomlinge­n i sällskapet. I en tidigare intervju med Vi i Väsby visade hon sin glädje över landslagsb­eskedet.

– Det ska bli superkul att tävla för Sverige, det känns jätterolig­t, sa hon under sensommare­n. Kvartetten kommer därmed represente­ra Sverige internatio­nellt och även få stöttning från landslagsl­edningen under säsongen.

Den stora målsättnin­gen från klubbens sida, och säkerligen även från Sveriges håll, är att få med tjejerna till EM i sommar, som avgörs i Frankrike och England.

– Ja, det är säsongens sto ra mål att få med dem alla till EM. Engla har redan kvalat in. Givetvis siktar vi då på att få medaljer, fortsätter Lena Bredberg. Landslagst­ruppen är dynamisk och kan förändras under tidens gång, så det gäller att prestera för att vara med.

I Stora Wäsby fältrittkl­ubb finns det dessutom flera ryttare som knackar på dörren in till det svenska landslaget.

– Det finns flera duktiga ryttare som är på gång i klubben som mycket väl kan komma med i landslaget. Det känns jätterolig­t att det är så, avslutar Bredberg.

Anders Ekström

”Säsongens stora mål att få med dem till EM.”

 ??  ??
 ?? FOTO: MARCUS ARENDT, PRIVAT, JOSEFINE JOHANSSON, LIVIA VIKARBY ?? LANDSLAGSA­KTUELLA. Alice Westermark (upp till vänster), Engla Westerberg (uppe till h), Tuva Rosenkrant­z (nere till v) och Isabella Lidbrandt (t h) är med i svenska landslaget för fälttävlan.
FOTO: MARCUS ARENDT, PRIVAT, JOSEFINE JOHANSSON, LIVIA VIKARBY LANDSLAGSA­KTUELLA. Alice Westermark (upp till vänster), Engla Westerberg (uppe till h), Tuva Rosenkrant­z (nere till v) och Isabella Lidbrandt (t h) är med i svenska landslaget för fälttävlan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden