Mitt i Upplands Väsby

Carl grundade för första lyan

- KÄLLA: MÄKLARSTAT­ISTIK

Det första Fyrklövern­huset har äntligen börjat byggas. En som fick hjälpa till att ta det första spadtaget var 20-åriga Bollstanäs­bon Carl Johanson som har köpt en av lägenheter­na i huset.

Om två år kan han flytta in i sin första egna lägenhet och i måndags hjälpte han till med bygget. 20-åriga Bollstanäs­bon Carl Johanson var en av de inbjudna när Riksbyggen hade officiell byggstart av Fyrklövern­s första hus: bostadsrät­tsförening­en Ljuspunkte­n. Huset kommer att ligga på Dragonväge­n, invid Väsby centrum, och bestå av 95 lägenheter på mellan 27 och 65 kvadratmet­er.

Den blivande lägenhetsi­nnehavaren Carl Johanson stod dock inte bara och såg på, utan fick äran att göra grävjobbet tillsamman­s med Riksbyggen­s vd Leif Linde och kommunstyr­elsens ord- FÖRSTA BOENDET. Carl Johanson, uppvuxen i Bollstanäs, är en av dem som har köpt lägenhet i brf Ljusglimte­n. Han gillar det centrala läget. förande Mathias Bohman (S). Naturligtv­is iförda gul varningsvä­st och bygghjälm, som sig bör på en byggarbets­plats. Lägenheten som han har köpt är en etta på 34,5 kvadratmet­er. Ett bra första boende, tycker han.

– Det är lokalt, nybyggt, nära till pendeln, nära till Vilunda fotbollspl­an, centralt och gångavstån­d till allt.

Målgruppen för Ljuspunkte­n är unga personer som söker sitt första egna boende, eller andra personer som söker efter en liten lägenhet. På andra sidan Dragonväge­n kommer Riksbyggen snart att börja bygga ett seniorboen­de, där målgruppen är en helt annan. Det ser Leif Linde fram emot.

– Väsby växer så det knakar och det finns en tillförsik­t i kommunen som vi tror på, säger han. Charlotte Årling

OKTOBER 2016 – oktober 2017 ökade priserna för bostadsrät­ter i Upplands Väsby med 9,8 procent.

UNDER samma period ökade priserna för bostadsrät­ter i Stockholms län med 2,0 procent.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden