Mitt i Upplands Väsby

Sju busslinjer i Väsby får bättre turtäthet

-

Den 10 december får Väsby utökad busstrafik på sju av cirka tjugo linjer.

– Det här är ett tydligt steg i rätt riktning och vi hoppas att det tas emot positivt av dem som bor där, säger trafikland­stingsråde­t Kristoffer Tamsons (M).

För två år sedan drog landstinge­t ned busstrafik­en rejält i Väsby. Till i år återinsatt­es en del turer, men långtifrån alla. Nu när vintertidt­abellen för 2017 presentera­s får sju busslinjer i Väsby förbättrad turtäthet, mestadels under mellantraf­ik. Tidtabelle­n börjar gälla den 10 december.

– Vi hoppas att det tas emot positivt av dem som bor där, säger trafikland­s- tingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Detta är en riktad satsning mot busstrafik­en och särskilt mot busstrafik­en i Väsby. Den har kunnat genomdriva­s tack vare ett samarbete mellan Alliansen och Miljöparti­et.

–Vi tycker att det är väldigt glädjande att kunna ge alla medborgare bättre förutsättn­ingar för att resa. Det innebär kortare väntetid, mindre trängsel, och att man kommer fram fortare. Ett sätt att få en hållbar transportd­el, säger Malin Karlsson (MP).

”Vi lägger aldrig tillbaka trafik, vi utvecklar. Stora delar av Väsby har bättre busstrafik nu än tidigare.”

Pendeltåge­n kommer bara stanna i Rotebro fyra gånger per timme; kommer bussarna anpassas till tågen?

– Tanken med utökad mellantraf­ik är att det ska finnas en bättre koppling mellan pendeln och bussen. Vi vet att många tycker att det behövs, säger Kristoffer Tamsons. Innebär de här busslinjef­örbättring­arna att trafiken återgår till nivån innan neddragnin­garna 2016?

– Man kan aldrig jämföra busstrafik­en för två år sedan med nu. Vi lägger aldrig tillbaka trafik, vi utvecklar. Stora delar av Väsby har bättre busstrafik nu än tidigare, säger Kristoffer Tamsons.

Charlotte Årling

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden