Mitt i Upplands Väsby

Stark upphämtnin­g av Grimsta mot Rasbo

-

Grimsta AIK har återigen haft en halvmotig start i ettan och ligger nu i botten. Men den senaste matchens upphämtnin­g kan innebära ett trendbrott som kan hålla i sig.

Innebandyh­errarna lider fortfarand­e en aning av den skadefylld­a försäsonge­n. Med många spelare borta blir träningen lidande, vilket har märkts under matcherna.

Av de fem spelade matcherna i division 1 hittills har Grimsta vunnit en, inkasserat tre förluster och spelat en oavgjord.

– I det stora hela har vi tagit de poängen vi förtjänat hittills, kanske någon seger för lite. Men man får inte glömma att vi mött bra motstånd och det tar tid för oss att hitta rätt, säger tränaren Leif Sipilä och fortsätter:

– Man vill ju alltid vinna, men vi har svajat lite i spelet och fått lite uppförsbac­ke. Vissa lag har varit bättre förberedda än oss och då krävs en stark prestation för att vinna.

”Upp till bevis för oss.”

Kanske såg vi ett trendbrott i lördags. Grimsta hämtade då upp 1-5 borta mot Rasbo och fick till slut 7-7. Kalle Berglund blev tremålssky­tt och nyförvärve­t Andreas Eldh gjorde fem poäng (2+3)

– Som matchen utveckla- des sig var vi väldigt nöjda. Vi fick bra utdelning till slut och andra halvan av matchen var stark från vår sida. Vi fick verkligen vind i seglen när vi snäppte upp oss.

Det finns fortfarand­e en del skador som spökar i truppen men det har blivit bättre, även om Filip Urwäder klev av med knäproblem senast.

– Vi gör det bästa av det vi har, men vi får inte riktigt någon kontinuite­t. Men det har ju blivit bättre. Jag tycker vi gått framåt spelmässig­t och det sker ju med automatik när träningen blir bättre.

– Det tar lite tid att sätta vårt nya spel men det går åt rätt håll nu. På lördag väntar ett tidigt bottenmöte mot nästjumbon Björklinge BK för Grimsta som ligger precis ovanför BBK. En bra chans att hitta vinnartren­den.

– En match som vi ska vinna om vi ska ha dem bakom oss. Vi ska absolut vara med och kriga om tre pinnar där. Det är lite upp till bevis för oss, avslutar Sipilä. Anders Ekström

 ?? FOTO: MIGUEL RAMOS ?? Kalle Berglund, 34, har börjat säsongen bra och gjort tio poäng (2+8).
FOTO: MIGUEL RAMOS Kalle Berglund, 34, har börjat säsongen bra och gjort tio poäng (2+8).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden