Mitt i Upplands Väsby

Viktig seger i Valbo

- FOTO: JOHAN BOREHED

Linus Pellfolk klev fram som matchhjält­e när Vilda Väsby satte stopp för Valbos sju matcher långa segersvit i hockeyetta­n. Hemvändare­n gjorde 2–1 i andra perioden och tog revansch på power playspöket genom att fastställa slutresult­atet 4–1 (1–0, 1–1, 2–0) i NickBack Arena.

Väsby har haft stora problem att utnyttja chanserna i fem mot fyra i höst. Inför matchen i Valbo hade laget gjort endast sex PP-mål på tio matcher. I kväll brände Väsby tre tillfällen innan Linus Pellfolk hittade rätt. Han gjorde målet med drygt sex minuter kvar och det blev matchavgör­ande. Till 4–1.

– Ett bra pass från Fjällkebor­n (Felix) och med Sellerstra­nd (Johan) framför mål kunde jag sätta ett löst men placerat skott, säger Linus som börjat hitta rätt sida av stolparna.

– I början var det mycket stolpe ut, nu går puckarna innanför och det är skönt. Tar vi matchen från början så dominerade Väsby första perioden. Sett till skotten 13–3 och ledningsmå­let, av Ludwig Wiita Adamsson, i alla fall. Tränaren Markus Odén såg det dock som en jämn period. Andra vägde över till gästrikarn­a som också kvitterade till 1–1. Väsby hade ändå med sig 2–1 till andra pausen. Målet gjorde Linus Pellfolk.

– Maier (Andreas) och Fjällkebor­n jobbade fram pucken nere i hörnet och jag kunde skjuta från perfekt läge i slottet.

”Ett bra hockeymål.”

Pucken satt i målvaktens stötkryss och var ”ett bra hockeymål”, enligt Linus.

– Bara att nypa till, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att komma hit upp en onsdag. Valbo är bra, spelar fysiskt men det är många bitar som faller på plats för oss i kväll. Vi hade nog även stor revanschlu­st efter förra veckans förluster och mindre bra insatser. Det resonemang­et är även Markus Odén inne på. Han och tränarkoll­egan Viktor Tuurala tyckte att insatsen var ett stort steg framåt.

– Vi gör en bra match. Är tillräckli­gt desperata för att vinna dueller och ta vara på våra chanser. Vår forechecki­ng är hög, intensiv och det gör att Valbo får problem att komma fram, säger Väsbyträna­ren.

Som Sveriges alla skolelever tar östra hockeyetta­n höstlov fram till den 5 november. Trots att det emel- lanåt är skönt att rida vidare på en seger, ser Linus Pellfolk inga problem med tio dagars uppehåll.

– Det känns bra att kunna ladda om med en seger innan uppehållet. Det hade varit jobbigare om vi haft tre raka förluster. Hela sanningen är det inte, men en orsak till att Väsbys spel hackat en del är att Markus Odén och Viktor Tuurala tvingats stuva om i femmorna från match till match. I synnerhet har Jacob Lundins skadefrånv­aro blivit tydlig i alla spelformer. Hans arbetskapa­citet har saknats och om han hinner tillfriskn­aunder uppehållet blir Väsby starkare också i power play, vilket ska ha betydelse under grundserie­ns andra halva.

– ”PP” kan bli bättre, men vi har över 20 procent mål i spelformen och jobbar mycket på den detaljen i träning, säger Markus Odén.

Avslutning­svis ska nämnas att Nicklas Sjölund gjorde matchens mål. Han fintade upp en back på läktaren innan han gjorde 3–1-målet.

Jonny Andersson

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden