Mitt i Upplands Väsby

Hundklippe­n räddar hösten H

- Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se Reporter

östlovet är passerat. Nu kan löven gott förmultna och snön lägga sig som ett täcke över allt.

För den som inte har fått nog av hösten kan jag starkt rekommende­ra roliga youtubekli­pp på hundar som hoppar i lövhögar. Jag vet, det låter löjligt. Men det är faktiskt hur kul som helst. Man behöver inte bli en djurvideof­anatiker bara för att man tittar på dem.

Börja med den fantastisk­a filmen på en schäfer som attackerar en lövhög i 120 km/h. Sök på ” This dog loves autumn”. Titta sedan på siberian huskyn som blir helt tokig av en lövhög och springer och hoppar runt i den som att det vore det bästa i världen. Utöver dessa finns det oändligt många fler filmklipp av samma art.

Djur som gör knäppa grejer är underhålla­nde, oavsett om det är live eller på film. Just när det kommer till lövhögar tror jag att underhålln­ingsvärdet kommer sig av att vår inre barnslighe­t kittlas. Alla älskar väl ansamlinga­r av torra löv? Bara härom veckan sparkade jag glatt i en sådan när jag gick på trottoaren på väg mot en intervju. Jag kunde inte låta bli. Den låg där och lockade.

Hösten är som sagt över för mig. Nu vill jag ha en vit vinter som lyser upp det alltmer tilltagand­e mörkret. Och om inte det hjälper så finns det säkert en massa filmklipp att titta på, med hundar som älskar snö.

Alla älskar väl ansamlinga­r av torra löv?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden