Mitt i Upplands Väsby

”Det är bara allettan som gäller för oss”

Halvtid i hockeyetta­n östra för Väsby IK

- Anders Ekström

Halva hockeyetta­n östra är nu avklarad. Och man kan konstatera att Väsby ligger på precis samma poäng som motsvarand­e tid ifjol.

Elva omgångar har avklarats under hösten och Vilda Väsby har inkasserat 20 pinnar. Det räcker till en femteplats i tabellen så långt. Vid motsvarand­e tid förra säsongen hade laget lika många poäng, men låg då fyra.

Man ska egentligen inte jämföra säsongerna, men ibland är det svårt att låta bli.

– Om man ska jämföra med förra året ligger vi längre fram i processen. Men vi måste fortfarand­e bevisa det varje dag för att ta ytterligar­e steg framåt, berättar Markus Odén som tränar a-laget ihop med Viktor Tuurala. I vilka moment ligger ni längre fram? – Mest kring strukturen i spelet. Lagutveckl­ingen går stadigt framåt menar Odén.

– Vi tar steg varje dag men återigen handlar det om att påminna sig själv varför man håller på med hockey, varför man kommer hit. Många spelare har högre ambitioner än hockeyetta­n och det handlar om att utvecklas och bli bättre varje dag. Blir spelarna bättre, blir laget bättre.

Även om Väsby ligger på allettanpl­ats just nu har resultaten ändå varit aningen ojämna. Något som förluster mot bland annat båda nykomlinga­rna, Nyköping och Hanviken, vittnar om.

– Vi har varit lite upp och ner i vissa matcher, berättar forwarden Felix Fjällkebor­n och fortsätter:

– Poängen har kommit in men vi kan mera, även om vi såklart är nöjda med att vara över strecket just nu. Det är där vi ska vara även kring jul.

Tränaren Odén håller med sin forward om att prestation­erna varierat.

– Självklart vill vi vinna varje match men det spelar ingen roll vilka vi tappar poäng mot. Prestation­erna har varierat men vi blir stabilare varje dag. Vi måste ta vara på varje match för att processen ska gå framåt, säger han.

Väsby har under hösten haft ett par skador som spö- kat, framförall­t på den viktiga forwarden Jacob Lundin. Dessutom drabbades laget av två sena avhopp, vilket såklart påverkat truppen.

– Det blev ju lite fel, då vi har planerat att ha 14 forwards. När två spelare lämnade samma vecka, och samtidigt som vi fick skador så blev det kort om folk, säger Odén som tvingats pussla med kedjorna.

Något som sportchef Tärnström rådde bot på den gångna helgen. Egna produkten Pontus Karlsson, 19, flyttar hem till Väsby från Karlskrona och förstärker laget.

– Jag är en rivig forward som jobbar hårt för laget och jag hoppas att det ska passa in i Väsbys sätt att spela, sa nyförvärve­t om övergången.

Truppen ser alltså, efter den gångna helgen, mera ”komplett” ut. Även på skadefront­en syns en ljusning och Lundin är på väg tillbaka.

Elva omgångar återstår innan jul och målet är glasklart: nå allettan igen.

– Vi har egentligen inte gjort någonting än, elva omgångar återstår ju av grundserie­n. Vi ska bygga vidare och vi är absolut inte nöjda. Jag och Viktor vill se ett ännu mer desperat tävlande Väsby, säger Odén.

– Det är bara allettan som gäller för oss, fyller Felix Fjällkebor­n i.

”Blir spelarna bättre, blir laget bättre.”

 ?? FOTO: JOHAN BOREHED ?? BÄST. Felix Fjällkebor­n, 21, är poängbäst i Väsby hittills med sina tolv poäng (2+10).
FOTO: JOHAN BOREHED BÄST. Felix Fjällkebor­n, 21, är poängbäst i Väsby hittills med sina tolv poäng (2+10).
 ?? FOTO: JOHAN BOREHED ?? Markus Odén.
FOTO: JOHAN BOREHED Markus Odén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden