Mitt i Upplands Väsby

Nordens flitigaste PT

- Anders Ekström

Jonathan Rappel har haft ett händelseri­kt första år som personlig tränare. I september slog 25-åringen till med två nordiska rekord och han är dessutom nominerad till ett prestigefy­llt pris inom sitt gebit.

De senaste åren har träningsin­tresset växt rejält för Jonathan. Och 25-åringen trivdes bra i träningsmi­ljön på gymmet och utvecklade­s så sitt intresse med tiden.

Efter att ha hjälpt både familj och vänner med träning och kost slog Jonathan slag i saken. I september förra året utbildade han sig till personlig tränare, PT.

– Jag fick höra att jag skulle passa som det, och tänkte varför inte jobba med det då, berättar Jonathan som bor och är uppvuxen i Smedby.

Och man kan säga att han rivstartat i sin PT-karriär. I september slog Smedbygrab­ben till med två nordiska rekord för personliga tränare. Det ena rekordet var flest arbetade timmar på en månad. I september jobbade Jonathan 314 timmar.

– Inget jag rekommende­rar, men jag ville slå rekordet.

Han slog även rekordet gällande antal sålda PT-timmar på en månad.

– Jag satte som mål att slå dessa rekord och anledninge­n är att jag älskar mitt jobb. Det kändes väldigt kul att slå rekorden, säger Smedbygrab­ben som jobbar på Actic i Hägersten.

Blir inte kvalitén på träningen lidande av så många timmar?

– Det är klart att jag blev trött, men jag hade hela tiden ett mål i sikte och det var fortfarand­e kvalité i träningen.

Vad har du för träningsfi­losofi?

– Alla är ju olika, så det blir ju hela tiden att specialanp­assa. Alla passar inte för all träning och kost, det är det som gör jobbet så kul också.

Att Jonathan har prickat rätt i sitt yrkesval är tydligt. Han älskar verkligen sitt jobb och andra verkar dessutom uppskatta det han gör. 25-åringen har nämligen blivit nominerad till årets ”Guldhjärta” i kategorin årets PT.

Från början var det 4032 nominerade, i ett par kategorier, nu är de nere i 47. Och i mitten av september ska de vara nere på fem utvalda PT:s att kunna rösta på.

– Det känns skitkul att vara nominerad, inte något som jag hade tänkt att bli innan.

Varför tror du att du blivit nominerad?

– Jag brinner för detta och det syns utåt. Och så levererar jag alltid resultat och kan garantera det. Hittills har jag aldrig misslyckat. Man är ju inte bara tränare, utan man måste även ha en personlig relation med de som tränar.

Jonathan hoppas såklart att vinna.

– Det är klart jag hoppas på det, det är ju självklart att man vill vinna. Men det är många bra PT:s som är nominerade.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ARBETSMYRA. Jonathan Rappel jobbar många timmar per månad. I september slog han nytt nordiskt rekord inom PT-världen för sina 314 arbetade timmar.
FOTO: PRIVAT ARBETSMYRA. Jonathan Rappel jobbar många timmar per månad. I september slog han nytt nordiskt rekord inom PT-världen för sina 314 arbetade timmar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden