Mitt i Upplands Väsby

Dubbla SM-brons trots snuvan

- Anders Ekström

Efter en trasslig uppladdnin­g åkte Karl Frykmark ner till JSM med låga förväntnin­gar. Men väl på plats i SM-bassängen fick 18-åringen fin utdelning – och knep bland annat två brons.

En envis förkylning har stört uppladdnin­gen hela hösten. Träningen har blivit lidande, även om de senaste veckornas simträning varit okej. Men det i åtanke hade Kalle Frykmark låga målsättnin­gar med årets JSM i Jönköping, dit han åkte tillsamman­s med 17 lagkamrate­r från Väsby SS.

Men oron över mästerskap­sformen visade sig vara obefogad.

Redan på SM:ets första dag kom 18-åringen fyra på 200 meter bröst. Det räckte dessutom även till fjärdeplat­s på seniorsida­n och nytt ”pers”.

– Det hade jag inte förväntat mig alls eftersom jag varit mycket sjuk. Det kändes jättebra, berättar Kalle från Fresta.

Dagen efter slog han till på halva distansen. Då fick Väsby SS-simmaren även kliva upp på pallen med en bronsmedal­j runt halsen. De längre distansern­a på bröst är Kalles favoriter.

– Surrealist­iskt, det hade jag knappt kunnat drömma om. Jag har alltid varit bäst på bröst och satsar lite extra på just den, fortsätter Kalle som kunde stoltsera med ett USM-brons (2015) sedan tidigare.

Av bara farten knep han en bronsmedal­j även på 50 meter bröst.

– Det kändes lika kul med mitt andra brons som mitt första. Egentligen är jag bättre på de längre bröstdista­nserna, så då var det extra kul med brons på just 50.

Kalle blev även fyra i 200 meter fjäril och gjorde tre bra lagkapper. I alla loppen som han ställde upp i satte Frestagrab­ben även personliga rekord.

– JSM gick över all förväntan. Jag kände att jag hade några ”pers” på gång, men absolut inte medaljer. Att ta medaljer var målet tidigare men efter alla sjukdomar under hösten hade jag låga målsättnin­gar. Men det blev ju tvärtom, avslutar en glad Väsbysimma­re.

Väsby simsällska­p tog även ytterligar­e tre brons. Anna Miram (JSM) på 400 meter medley, Josefin Lindkvist (SM) på 50 meter frisim samt ett lagkappbro­ns i 4x200 meter frisim (JSM).

 ?? FOTO: VÄSBY SS ?? FÖRSTA. Kalle Frykmarks två brons var 18-årings första i junior-SM.
FOTO: VÄSBY SS FÖRSTA. Kalle Frykmarks två brons var 18-årings första i junior-SM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden