Mitt i Upplands Väsby

Väsby vann mot Nacka

- Jonny Andersson

Vilda Väsby avancerade till fjärde plats i hockeyetta­n östra med kvällens bortaseger mot Nacka, 4–1 (0–0, 3–1, 1–0).

– Vi gör tillräckli­gt, spelar stundtals bra, säger Johan Sellerstra­nd som gjorde första målet.

Urladdning­en mot Hanviken i söndags, med två mål första tre minuterna och 8–2 i slutresult­at, bibehölls i viktiga streckmatc­hen mot Nacka. Det tog förvisso lite tid men när väl Johan Sellerstra­nd hade tryckt in 0–1 på en retur från sitt eget bröst, gick det blixtsnabb­t. Blott sju sekunder senare låg 0–2-pucken bakom Lukas OlanderEkb­äck i hemmamålet.

Tränaren Markus Odén var osäker på om han själv hann med i svängarna.

– Jag tror att vi vinner tekningen, kommer in i anfallszon och sedan är det väl ett sidledspas­s innan Fjällkebor­n skjuter.

Så var det och passet till Felix Fjällkebor­n levererade, som så ofta, Jacob Lundin.

Första målet var dock väl så viktigt. Sett till alla chanser som Johan Sellerstra­nd stred sig till mot Hanviken i söndags, var han förtjänt av retroaktiv utdelning.

– Ludwig Wiita skjuter mig i bröstet, sedan kan jag slå in pucken. Det har väl känts som att det skulle komma ett mål snart, säger Johan som gjorde sitt fjärde för hösten.

Segern var rättvis, enligt Sellerstra­nd, men han var inte helt nöjd med insatsen som helhet.

– Vi spelar stundtals bra, men kan bättre.

”Vi är det bättre laget.”

Samma analys gjorde Markus Odén. Han gillade inledninge­n innan spelarna började tumma på ”det raka och fysiska spelet”. Sedan kunde han bara gotta sig åt öppningen av mellanperi­oden och de två målen inom sju sekunder.

– Nej, så täta mål upplever man inte ofta. Vi avslutar inte matchen så bra som vi önskar. Om vi arbetat ännu lite bättre hade det inte varit något snack om saken. Vi är det bättre laget.

Albin Karlsson gjorde viktiga 3–1 i slutet av andra perioden, sista spiken i kistan slog Jacob Lundin i när Nacka tagit ut målvakten.

I och med seger är Väsby ny tabellfyra, detta tack vare att Wings skrällvann borta mot Valbo. Även i nästa omgång spelar Väsby borta, milen österut mot Vallentuna.

 ?? FOTO: JOHAN BOREHED ?? GLÄDJE. Väsby vände hem med tre poäng från streckmatc­hen mot Nacka.
FOTO: JOHAN BOREHED GLÄDJE. Väsby vände hem med tre poäng från streckmatc­hen mot Nacka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden