Mitt i Upplands Väsby

Två mordfall i Upplands Väsby i tisdags

- Charlotte Årling

På tisdagen mördades två personer i Väsby med mindre än tolv timmars mellanrum. Det första mordet inträffade i ett flerbostad­shus på Hasselgata­n och det andra i en villa i Odenslunda.

Larmet om det första mordet inkom till polisen klockan 01:11 natten mellan måndag och tisdag. En man i 30-årsåldern hade påträffats allvarligt skadad i ett korridorsf­örråd i bottenplan på ett flervåning­shus på Hasselgata­n.

Polis och sjukvårdsp­ersonal var snabbt på plats, men mannens liv gick inte att rädda. Polisen vill inte gå ut med vilka slags skador mannen hade eller vad dödsorsake­n var, men händelsen rubriceras som mord.

– Eftersom han anträffade­s under de aktuella omständigh­eterna, säger polisens presstales person Kjell Lindgren.

En polisinsat­s genomförde­s i området, vilken omfattade såväl fotpatrull­er som hundförare. Enligt vittnesupp­gifter ska en bil ha setts lämna området vid 01-tiden på natten, men polisen har inte kunnat knyta händelsen till själva brottet. Senare på dagen, klockan 11:00, inkom ett larm till polisen om ytterligar­e ett mord, denna gång i en villa i Odenslunda.

Polisen är mycket knapphändi­g med informatio­n om händelsen, men säger att även denna person påträffade­s inomhus. Händelsen rubriceras som mord alternativ­t dråp.

Med anledning av de två morden har polisen ökat sin närvaro i Upplands Väsby med uniformera­de poliser. Dels för att svara på frågor, dels för att öka tryggheten, men även för att ta emot in- formation. Tips kan också lämnas på telefonnum­mer 114 14.

– Polisen arbetar intensivt för att lösa de här brotten och ta reda på vad som hänt, säger lokalpolis­chefen Emil Andersson.

Vid denna tidnings pressläggn­ing hade polisen inga misstänkta gärningspe­rsoner i något av mordfallen. Se vår webbsida www.viivasby. se för att få de senaste uppdaterin­garna.

 ??  ?? AVLIDEN. I den här portuppgån­gen hittades en man allvarligt skadad natten mot tisdag. Sjukvårdsp­ersonalens upprepade upplivning­sförsök kunde inte rädda honom.
AVLIDEN. I den här portuppgån­gen hittades en man allvarligt skadad natten mot tisdag. Sjukvårdsp­ersonalens upprepade upplivning­sförsök kunde inte rädda honom.
 ??  ?? Lokalpolis­chefen Emil Andersson
Lokalpolis­chefen Emil Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden