Mitt i Upplands Väsby

30 miljoner för arbete åt nyanlända

- FOTO: MOSTPHOTOS

Upplands Väsby har tillsamman­s med Sigtuna, Sollentuna och Arbetsförm­edlingen beviljats 30 miljoner kronor ur EU:s socialfond för nyanländas etablering.

– Målet är att få till en snabbare väg till arbete och egen försörjnin­g för nyanlända, säger kommunalrå­det Ann-Christin Martens (S) i ett pressmedde­lande.

Upplands Väsby har tillsamman­s med Sigtuna, Sollentuna och Arbetsförm­edlingen beviljats 30 miljoner kronor av Europeiska socialfond­en (ESF) för att nyanlända ska få arbete snabbare.

Projektet heter Etablering­slyftet och kommer att pågå i cirka tre år med start i december. Målgruppen är 300 personer som varit inskrivna hos Arbetsförm­edlingens etablering­suppdrag i minst ett år.

– Det börjar med att individen får en traineetjä­nst. Då får arbetsgiva­ren möjlighet att prova den sökande och om den sökande saknar ARBETE. Etablering­sprojektet ska hjälpa nyanlända att skaffa egen försörjnin­g. formell utbildning så finns möjlighet till kompetensu­tveckling, till exempel yrkesutbil­dning, säger kommunens integratio­ns- och arbetsmark­nadssamord­nare Mikael Kampner i ett pressmedde­lande.

De tre kommunerna har en gemensam projektled­are som leder arbetet. Samtliga lokala arbetsmark­nader är tillgängli­ga för deltagarna oavsett var de bor.

– Det betyder att en deltagare som passar bäst för ett jobb i Upplands Väsby kan alltså bli matchad dit oavsett om den bor i Sigtuna, Sollentuna eller Upplands Väsby, berättar Mikael Kampner.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden