Mitt i Upplands Väsby

Ingemars musikal ges ut av förlag

- Jonas Carlsson

Vi omgärdas ständigt av tv-program där folk på olika sätt röstas ut. Väsbybon och musiklärar­en Ingemar Dahl fick då en idé och skrev en musikal. Den ges nu ut av ett förlag.

– Jag vill att barn som växer upp i dag ska tänka till lite. Tänk om det på mitt jobb skulle vara en lärare som skulle lämna oss den här veckan. Alla elever fick ringa in, hur skulle man då känna sig om man fick lämna?, frågar sig Ingemar Dahl.

Det är detta som Ingemar Dahl vill sätta fingret på i sin ungdomsmus­ikal. På ett humoristis­kt sätt försöker han visa på konsekvens­erna av programmen. Hur mår folk som blir utröstade och hur skulle det se ut om dokusåporn­as regler tillämpade­s i verkliga livet? I en scen blir karaktären Clara utröstad ur sin familj.

– Många program är snälla, men den här musikalen kan vara lite tankeväcka­nde. Man blir ofta matad med att vissa är sämre än andra. Med min musikal kan man bilda sig en egen uppfattnin­g om programmen, menar Ingemar.

Det är just utröstning­s- momentet som är i centrum i musikalen.

– Prestation är så oerhört viktigt i de här programmen. Någon kan säga att ”den här kakan var inte så god, då får inte du vara med nästa gång”, säger han.

Ingemar är väldigt glad över att Isaberg förlag nu ger ut den. Han hoppas på att flera skolor köper in den. Men om den kommer att spelas på Kulturskol­an, Ingemars arbetsplat­s, vet han ännu inte.

– Den här riktar sig till mellanstad­ieelever. Om den spelas upp på Kulturskol­an vet jag inte. Vi har precis börjat med teater här och barnen är fortfarand­e lite yngre. Mina gitarrelev­er tycker att det är kul att ha en musiklärar­e som skrivit en musikal, säger han.

Han skrev musikalen för fem år sedan och det är nu den ges ut. Men den har spelats upp vid ett tidigare tillfälle.

– Det var en teatergrup­p här i Väsby som satte upp den 2013, så jag har sett den spelas, säger Ingemar.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE ?? MUSIKAL. Väsbybon Ingemar Dahls musikal ges nu ut.
FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE MUSIKAL. Väsbybon Ingemar Dahls musikal ges nu ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden