Mitt i Upplands Väsby

Unik festival för rockband

- Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se

Rockbandet Alister siktar mot toppen av musikhimle­n och inleder klättringe­n med en egen rockfestiv­al i Väsby. Den är döpt efter bandets introlåt No Rest for the Rockers och det är just vad som utlovas i Messingen nästa lördag.

– Publiken kommer få se och höra något nytt, säger Sara Jeppsson, elgitarr.

Ifjol arrangerad­e Väsbybon Sara Jeppsson Rockfesten. Det här året är hon tillbaka i Messingen med No Rest Festival, som hon arrangerar med sitt nya band Alister. – Nu gör vi det till vår grej, säger sångaren Alex Alister. Och vilket band vill inte ha sin egen festival?

– Jag tror att publiken kommer att vara större än i fjol. Vi har bjudit in många fler och jag tror att Alister kommer att dra en massa folk, säger Sara Jeppsson.

Fem band kommer att spela under kvällen och Alister står för avslutning­en.

– Vi har försökt nischa banden så att deras musik ska vara så lik vår egen genre som möjligt. Inte death metal och pop, säger gitarriste­n Rewing Aldabag.

– Alla som går på festivalen ska kunna njuta av all musik, säger Alex Alister.

De som spelar är Deadlocked, Northern Ladies,

Liar Thief Bandit och Loud N Proud.

– Det är både nya band som vi vill ge en chans att få spela på en sådan här scen, men vi har också annonserat öppet efter band, säger Rewing Aldabag.

– Intresset har varit väldigt stort från väldigt många. Vi har fått säga nej till flera, säger Alex Alister.

Liksom för Alister själva, lockar möjlighete­rna att få spela i en riktig lokal, med riktig scen och bra ljud och ljus.

– Det finns inte så många ställen med bra scenkänsla för band som är up-and-coming. Det brukar vara sunkiga fritidsgår­dar, säger Rewing Aldabag.

– Publiken kommer att få se och höra något nytt. Det här är ny musik som de flesta inte har hört förut, säger Sara Jeppsson.

– Det blir en stor grej, även om vi är små band. Vi har hyrt in profession­ellt ljud och ljus och ordnings- vakter. Det är nog det som många vill uppleva. Att det är på riktigt, säger Alex Alister.

Alister själva siktar mot toppen av musikhimle­n. Att spela inför en fullsatt Friends Arena är ingen diffus dröm utan ett konkret mål.

– Det här är det bästa bandet jag har spelat med hittills, säger Sara Jeppsson.

– Feelingen är det viktigaste, att alla brinner lika mycket, säger Alex Alister.

Nu är det inte långt kvar till festivalen, hur känns det att både arrangera och spela? – Vi är väldigt taggade, säger Rewing Aldabag. – Det här är något extra. Vi är snart uppe på toppen av berget. De som kommer till festivalen ska få se vad vi kan göra, säger Alex Alister.

 ??  ?? ALISTER. ”De som kommer till festivalen ska få se vad vi kan göra” säger sångaren Alex Alister.
ALISTER. ”De som kommer till festivalen ska få se vad vi kan göra” säger sångaren Alex Alister.
 ??  ?? TAGGADE. ”Vi är alltid taggade inför spelningar men detta är något extra” säger trummisen Rewing Aldabag.
TAGGADE. ”Vi är alltid taggade inför spelningar men detta är något extra” säger trummisen Rewing Aldabag.
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? ARRANGERAR. Väsbygitar­risten Sara Jeppsson arrangerar No Rest Festival med sitt nya band Alister.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ARRANGERAR. Väsbygitar­risten Sara Jeppsson arrangerar No Rest Festival med sitt nya band Alister.
 ??  ?? RUTINERAD. Väsbygitar­risten Sara Jeppsson arrangerad­e Rockfesten i fjol. Nu arrangerar hon No Rest Festival med sitt nya band Alister i ställlet.
RUTINERAD. Väsbygitar­risten Sara Jeppsson arrangerad­e Rockfesten i fjol. Nu arrangerar hon No Rest Festival med sitt nya band Alister i ställlet.
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ??
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden