Mitt i Upplands Väsby

Cissi knep första karateguld­et

- Anders Ekström

I sportens första SM – slog hon till direkt. Väsbybon Cecilia Wallin, 26, tog guldet i kyokushink­arates svenska mästerskap i Kungälv.

Tidigare har mästerskap­en för kyokushin-karate kallats riksmäster­skap (RM), men från och med i år får de kallas SM. Dessutom är det från och med i år tillåtet med fullkontak­t, vilket sporten inte haft tillstånd för tidigare. Och i sportens första svenska mästerskap slog alltså Cecilia Wallin till. Den 26-åriga Stallgatan­bon knep guldet i -65-klassen – efter två raka segrar i finalen bäst av tre.

– Vi hade mött varandra mycket tidigare och är även landslagsk­amrater. Det blev två tuffa matcher mot en bra fighter som aldrig ger sig, berättar Cecilia och fortsätter:

– Ibland får man övertala sig själv under ronderna att fortsätta för att det är så tufft.

Den första matchen gick till fulltid (fyra ronder) men i den andra fighten hade Cecilia övertaget. Två raka segrar innebar guld.

– Jag hade lite mera fördel i andra fighten och fick mer effekt efter mina low-kicks och slag. Det kändes jättebra att ta guldet, säger ”Cissi” som vunnit ett RM tidigare.

Väsbybon har varit i landslaget sedan 2011 och kört åtta EM totalt (tre UEM). Som bäst har det blivit ett EM-brons. Årets säsong avslutades starkt med guldet på SM-mästerskap­et, men 26-åringen är annars inte helt nöjd med året.

– Sådär faktiskt. Jag var sjuk länge innan säsongstar­ten och låg efter i träningen. Men efter det har jag kunnat träna bra och känt att jag utvecklats. Det var skönt att avsluta bra i år inför nästa säsong.

Det stora målet nästa säsong är EM på våren.

”Det blev två tuffa matcher mot en bra fighter.”

 ??  ??
 ?? FOTO: ERIC HEDQVIST ?? HÅRDTRÄNIN­G. Cissi Wallin (t h) tränar mellan fem och tio gånger i veckan. I lördags tog hon SM-guld.
FOTO: ERIC HEDQVIST HÅRDTRÄNIN­G. Cissi Wallin (t h) tränar mellan fem och tio gånger i veckan. I lördags tog hon SM-guld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden