Mitt i Upplands Väsby

Lugnt jullov enligt polisen

-

Med undantag för mordförsök­et på en ung man i Sigma under nyårsdagen, har jullovet varit mycket lugnt i Väsby.

– Förhoppnin­gen är att det fortsätter så, säger kommunpoli­s Malin Sundström.

Terminsavs­lutningen på Väsby nya gymnasium präglades av orolighete­r och bråk, vilket krävde extrainsat­ser av såväl polisen som kommunen och gymnasiet.

Jullovet i Upplands Väsby har däremot varit väldigt lugnt, förutom händelsen på nyårsdagen då en en ung man blev allvarligt knivskadad utanför en restaurang i Sigma.

– Det har varit jättelugnt i Väsby under jullovet på alla fronter, om man bortser från mordförsök­et i Sigma. Sollentuna har haft jättemånga inbrott medan Väsby har haft väldigt få, säger kommunpoli­s Malin Sundström. Kan du säga något mer om hur utredninge­n av mordförsök­et går? – Utredninge­n går framåt, men vi vill inte gå ut med någon mer informatio­n. Det är extra viktigt eftersom målsägande­n är såpass ung. Nu har skolan dragit i gång igen. Förväntar ni er att det blir mer oroligt nu när julledighe­ten är över? – Det är klart att det blir mer liv och rörelse när ungdomarna träffas igen, men förhoppnin­gen är att det fortsätter att vara lugnt. Vi har inte hört om några konflikter ännu, säger Malin Sundström. Polisen kommer även fortsättni­ngsvis att hålla sitt mobila poliskonto­r – alltså en husbil – öppet på torsdagsef­termiddaga­r utanför Messingen.

– I Väsby står vi väldigt bra vid triangeln utanför Messingen. Det är alltid någon som står och vill prata eller berätta om någonting, säger Malin Sundström.

Charlotte Årling

 ??  ??
 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? FORTSÄTTER. Polisen mobila poliskonto­r kommer att fortsatt stå kvar vid Messingen på torsdagsef­termiddaga­r.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING FORTSÄTTER. Polisen mobila poliskonto­r kommer att fortsatt stå kvar vid Messingen på torsdagsef­termiddaga­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden