Mitt i Upplands Väsby

Politisk vilde föreslår tak över huvudet-garanti

-

Robert Pettersson (-) har lagt en motion om att kommunen ska införa en ”tak över huvudet”garanti för medborgarn­a.

Den politiska vilden Robert Pettersson (-) har lagt en motion till Upplands Väsby kommunfull­mäktige o matt införa en ”tak över huvudet”-garanti för medborgarn­a. En uttalad sådan garanti saknas i dagsläget och den behövs ur medmänskli­ghets-och humanitets synpunkt.

”Antalet människor som är hemlösa i kommunen ökar och här måste Upplands Väsby ta sitt ansvar och garantera boende till dessa,” skriver han i motionen.

Social- och äldrenämnd­ens ordförande AnnChristi­n Martens (S) meddelade i höstas att kommunen ska ta fram en plan mot hemlöshet men att några snabba saker skulle kunna etableras direkt, som att garantera medborgarn­a tak över huvudet.

– Ingen ska behöva sova utomhus på en parkbänk, sade hon då.

När Vi i Väsby kontaktar henne nu säger hon att jobbet med att ta fram hemlöshets­planen är i sin linda och att en avstämning kommer att ske till våren, när vårens arbete har kommit igång på allvar.

–Egentligen så finns r edanen” tak överhuvude­t ”garantigen­om skyldighet­erna i Socialtjän­stlagen. Ingen ska behöva sova utomhus utan kommunen ska föreslå vandrarhem eller härbärge för den som saknar sovplats för natten, tillägger hon.

Charlotte Årling

 ?? FOTO: ANNA SANDQVIST ?? TAK. En motion om ”tak över huvudet”-garanti i Väsby har inkommit till kommunfull­mäktige.
FOTO: ANNA SANDQVIST TAK. En motion om ”tak över huvudet”-garanti i Väsby har inkommit till kommunfull­mäktige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden