Mitt i Upplands Väsby

Brottaren från Väsby utmanar gladiatore­rna

- FOTO: ANDERS EKSTRÖM

Runbykille­n Fredrik Borg tar på sig rollen som utmanare i årets Gladiatore­rna. Den stora drömmen gick äntligen i uppfyllels­e för 26-åringen.

Fredrik Borg kommer lördagen den 20 januari att delta i klassikern Gladiatore­rna på TV4. Det har varit en stor dröm för honom att medverka i underhålln­ingsprogra­mmet sedan han var liten.

Fredrik började i Väsby brottarklu­bb när han var sex år och har alltid sett fram emot att mäta sina krafter mot de starka gladiatore­rna. Av 3 000 sökande till programmet tog han en av totalt 52 platser.

– Äntligen kom jag med. Det var min livsdröm. Att lyckas med de tuffa uttagninga­rna till programmet och faktiskt få vara med på riktigt känns så himla bra, säger Fredrik Borg. Det var blandade känslor för Fredrik under inspelning­en av Gladiatore­rna. Han har inte medverkat i någon tvprodukti­on tidigare, men var inte speciellt nervös under inspelning­en. Kamerorna som var riktade mot Fredrik gav honom istället en extra boost inför utmaningar­na.

– Jag tror det kan ha med att göra att jag har en täv- TRETUSEN. Av 3 000 sökare blev Fredrik Borg en av de utvalda till tv-programmet Gladiatore­rna.

”Släpp aldrig den dröm du har, kämpa alltid för att försöka nå den.”

lingshjärn­a och kan slå på min vinnarskal­le. Självklart ger det en extra kraft när jag visste att det skulle filmas. Man blir lite starkare än vad man kanske egentligen är. I år är varje program av Gladiatore­rna fristående, vilket betyder att alla utmanare enbart är med i ett avsnitt. Fredrik tror produktion­en ändrat upplägget från föregående år på grund av skaderiske­n, och för att det ska passa i tablån. Under varje avsnitt tävlar deltagarna i sex stycken olika grenar och slutligen en hinderbana där allt avgörs.

– Som brottare tycker jag självklart plattan är rolig. Men min favoritgre­n i tävlingen är nog hängbron. Som brottare så har man oftast bra balans. Jag är även snabb, smidig och stark. Min svaghet är nog att jag går för mycket all in och springer på för tufft.

Idrott och hälsa har alltid varit ett stort intresse för Fredrik. Gymnasieti­den på Rudbeckssk­olan i Sollentuna kändes som en transports­träcka då han såg framemot att börja studera till kiroprakto­r.

– Just nu jobbar jag som lärare på kiroprakto­rhögskolan på Karolinska Institutet i Solna och kliniskt med patienter i Märsta. Brottninge­n har dock alltid legat i fokus och målet är att bli bäst i världen. I februari är det senior-SM i Stockholm, det ser jag fram emot. Runbykille­n berättar att han skulle vilja vara med i fler underhålln­ingsprogra­m där man ställs inför fysiska utmaningar och olika hinderbano­r. Gladiatore­rna gav honom mersmak.

– Jag skulle tycka det var roligt att få vara med i Ninja Warrior. Det är nog nästa dröm nu när jag varit med i Gladiatore­rna.

Elittränan­de Fredrik passar även på att dela med sig av sina bästa träningsti­ps.

– Träna det som du tycker är kul och som är allsidigt för kroppen. Släpp aldrig den dröm du har, kämpa alltid för att försöka nå den.

Rebecka Rakell

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden