Mitt i Upplands Väsby

Dorina Mocan ställer nu ut på hemmaplan

-

Väsbybon Dorina Mocans konst har fått stort gehör i världen. Nu ställer hon ut sina högkvalita­tiva alster på Väsby konsthall.

samma överallt. Jag delar med mig av mina känslor och erfarenhet­er i verken och någon långt borta känner igen sig i det jag gör, säger Dorina Mocan. Men den internatio­nella framgången slutar inte där. Nyligen vann Dorina tredje pris i den danska internatio­nella den prestigefy­llda porträttäv­lingen ”Portrait now” där nordiska och kinesiska konstnärer deltog. Med tanke på antalet tävlande är hon väldigt glad.

– Det var ett par tusen som sökte in. Ansvariga för urval och utdelning av priser har varit en internatio­nell, mycket välmeriter­ad jury bestående av danska konstkriti­ker och chefer för konstmusee­r i London, Edinburgh, S:t Petersburg, Beijing, Reykjavik, Danmark och Sverige. Nu ställer Dorina ut flera av sina verk i Väsby konsthall. En stor svit med 1700-tals figurer finns på plats, men till den största delen är det drömska figurativa bilder med blå himmel eller blått hav i bakgrunden. Hon ställer ut tillsamman­s med sin man Christer Lönngren som gör stenskulpt­urer. De har ställt ut många gånger tillsamman­s, både i Asien och Sverige

– Det är 20 år sedan vi ställde ut första gången. Nu får vi komma tillbaka och ställa ut i Väsby igen, så det är lite av ett jubileum, säger Christer Lönngren.

Jonas Carlsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden