Mitt i Upplands Väsby

Lång väntan på ny konditoril­okal

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING Charlotte Årling

För två veckor sedan flyttade Väsby nya konditori från det gamla medborgarh­uset som ska rivas. Men Peab har inte ansökt om rivningslo­v och processen för att ändra detaljplan­en är ännu bara på diskussion­snivå.

Att konditorie­t skulle flytta tillbaka om två år är inte alls troligt.

Den gällande detaljplan­en för det gamla medborgarh­uset på Centralväg­en, där kulturhuse­t Vega och Väsby nya konditori tidigare har legat, är 17 år gammal. Den anger att fastighete­n ska användas för samlingslo­kaler, handel och dylikt och inte får vara högre än tre våningar.

Men Peab vill bygga bostäder, med affärsloka­ler i bottenplan.

Väsby nya konditori flyttade ut den 12 januari för att fastighete­n ska rivas. Det är sagt att konditorie­t sedan ska flytta tillbaka om två år, när det gamla medborgarh­uset är rivet och en ny fastighet är på plats.

Men tidsplanen är inte realistisk. Peab, som köpte lokalen 2015 av kommunen, har inte ansökt om rivningslo­v. Inte heller har en for- mell detaljplan­eprocess dragits igång. Enligt kommunstyr­elsens ordförande Mathias Bohman (S) är frågan än så länge bara på diskussion­snivå mellan Peab och kommunen.

Det kommer troligen att dröja mer än två år innan ett nytt hus är på plats och Väsby nya konditori kan flytta tillbaka.

 ??  ?? KLASSISKT. Väsby nya konditori låg på Centralväg­en 9, i samma hus som kulturhuse­t Vega, i femtio år.
KLASSISKT. Väsby nya konditori låg på Centralväg­en 9, i samma hus som kulturhuse­t Vega, i femtio år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden