Mitt i Upplands Väsby

Nytt hotell på gång i Väsby

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

De gamla Siemenslok­alerna i Väsby blir nu hotell. Det är den danska kedjan Zleep hotels som öppnar sitt första hotell utanför Danmarks gränser.

Det rör sig om 152 hotellrum som ska bli verklighet efter ombyggnati­onen i Siemens gamla lokaler. 2019 ska hotellet vara klart att kunna tas i bruk. Zleep hotels ser Upplands Väsby som starten för att öppna upp en rad hotell i Sverige.

– Det är ett stort steg för Zleep hotels att träda in på den svenska marknaden. I Danmark finns det fortfarand­e rum för utveckling, men i Sverige är möjlighete­rna mycket större. Upplands Väsby och Stockholm är helt klart en fantastisk möjlighet för oss att sätta igång utveckling­en av förhoppnin­gsvis många Zleep hotell i framtiden, säger Peter Haaber, vd för Zleep hotels, i ett pressmedde­lande.

Fastpartne­r som äger fastighete­n är glad över att just en hotellkedj­a tar över lokalerna. – Det passar bra för ett hotell, beroende på hur lägenheter­na ser ut. Ett hotell blir ett bra komplement till området, det blir lite mer folkliv på dygnets alla timmar, säger Jenny Tallskog, Fastpartne­rs områdesche­f för Väsby och Kista, till Vi i Väsby.

Det står samtidigt klart att den gamla personalma­tsalen kommer att bli en restaurang som öppnas upp för allmänhete­n.

Zleep hotels grundades i

”Ett hotell blir ett bra komplement till området.”

Danmark 2003 och driver för närvarande nio hotell i hemlandet.

 ?? FOTO: FASTPARTNE­R ?? SIEMENS. I de här lokalerna blir hotell 2019.
FOTO: FASTPARTNE­R SIEMENS. I de här lokalerna blir hotell 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden