Mitt i Upplands Väsby

Kungligt besök i Smedby

-

I tisdags kväll fick Smedby kungligt besök av prins Daniel. Han är beskyddare av En frisk generation, som har hand om ett hälsoproje­kt för familjer i Smedby. Nu var han med och lirade handboll.

Både prins Daniel och hälsooch sjukvårdsl­andstingsr­ådet Anna Starbrink (L) kom på besök till Väsby för att titta in på ett hälsoproje­kt som En friskare generation driver och som finansiera­s av kommunen, Väsbyhem och Stena.

Projektet har varit igång i drygt fyra månader och omfattar 40 barn och vuxna som bor i Smedby. De träffas två gånger i veckan under ett års tid och har som mål att få en hälsosamma­re livsstil, med bättre mat och mer rörelseglä­dje. Upplägget är att de först tränar tillsamman­s och sedan äter en gemensam måltid.

– Prins Daniel har ett genuint intresse för träning, hälsa och kost och vill att så många som möjligt i Sverige får ta del av det, säger kommunalrå­det Mathias Bohman (S) som var där. Stämningen var på topp. – Det var väldigt mycket energi i rummet, glädje, skratt. Inga pekpinnar. Det är kul att se att BSK kliver fram och tar ansvar för folkhälsan i Väsby. Prins Daniel stod inte bara vid sidlinjen utan var med och spelade boll.

– Något barn sade till honom: ”Det var roligt att vinna över dig!”. Prins Daniel intressera­de sig verkligen och pratade med alla barnen och föräldrarn­a, säger Mathias Bohman som själv fick ett gott intryck av projektet:

– Det är tydligt att många barn och föräldrar har kommit fram till att det är kul att träna ihop. Charlotte Årling

 ?? FOTO: EN FRISK GENERATION ?? DELTAGARE. Prins Daniel under besöket i Smedby nu i veckan.
FOTO: EN FRISK GENERATION DELTAGARE. Prins Daniel under besöket i Smedby nu i veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden