Mitt i Upplands Väsby

Trist med haltande tabell

Södra allettan har ett störande knas i spelschema­t. På söndag spelar Kristianst­ad, Valbo och Huddinge sina elfte matcher, medan HC Dalen spelar sin blott åttonde.

-

Haltande tabellen är inte ovanligt. Djupt i seriesyste­met är det snarare regel än undantag att tabeller spretar. Men på hockeyetta­ns elitnivå? Bra är det inte!

Orsaken är resor. Vi tycker synd om Väsby när de åker buss i sex timmar till Kallinge och Kristansta­d, men lägg på en och en halv timme så beskriver det tiden det tar Valbo att resa till nämnda hockeykonk­urrenter. Gävlefören­ingen har vid två tillfällen löst det med två matcher samma helg. Alltså på samma sätt som spelschema­t i norra allettan ser ut varje säsong. För ett år sedan spelade Väsby lördag-söndag mot lagen från i Norrbotten. Även på hemmais.

I södra allettan har det blivit ett mischmasch, därav en tabell där lagen just nu spelat mellan sju och tio matcher. HC Dalen kommer nästan ta sig ifatt när laget på en ”roadtrip” möter Valbo och Hudiksvall den 2 respektive 4 februari.

Gångna veckan har representa­nter från hockeyetta­ns fyra grundserie­r träffats. De ska ha talat om ett nytt serieupplä­gg. Gissningsv­is fanns det 47 idéer, alltså lika många som det finns lag på serienivån.

I närtid handlar det lokalt om Vilda Väsbys möjlighet att nå play off efter allettans grundserie. Det är riktigt intressant att se hur dåliga beslut straffas och fina prestation­er belönas på den här spetsade division 1-nivån.

Väsby gör det bra, är med i striden, men förmår hittills inte överraska på samma sätt som vid denna tidpunkt 2017. Det finns en lätt förklaring. Han spelar numera i Almtuna och heter Fredrik Forsberg. Forsberg gjorde 17 mål i allettan 2017.

Den eller de Väsbyspela­re med ambition att tangera eller bräcka den målskörden har nio matcher på sig.

Gissningsv­is fanns det 47 idéer, alltså lika många som det finns lag på serienivån.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden