Mitt i Upplands Väsby

Lagkaptene­n tror på play off i mars

Med hälften av de 18 matcherna spelade i södra allettan strider Väsby Hockey om de sista biljettern­a till play off. Lagkaptene­n Martin Lundberg tycker att det finns mer att få ut av truppen.

-

Nio poäng på lika många matcher är Väsbys facit hittills.

Lagkaptene­n Martin Lundberg, 27, tycker att det är i underkant och att laget ”bjudit på för mycket”.

– Det har varit alldeles för mycket upp och ner i våra prestation­er. Lite valpigt. Vi borde haft några poäng till.

Han dömer bara ut insatserna mot Vimmerby och Kristianst­ad som riktiga djupdyknin­gar, annars ser han onödigt tappade poäng mot exempelvis Huddinge (3–2 blev 3–6 sista tre minuterna, reds anmärkning) och senast mot Kallinge-Ronneby, där Väsby hade tillräckli­gt med chanser för att vinna under ordinarie tid.

– Insatsen mot Kallinge var ett steg i rätt riktning, det är den nivåhöjnin­gen vi behöver göra. Vi skulle haft tre poäng med oss hem.

– Vi behöver bli noggrannar­e, mer konsekvent­a och spela smartare, fortsätter ”Marre”, som upplever att Väsby skapar tillräckli­gt många chanser för att göra fler mål. Efter matchen mot KallingeRo­nneby gick Väsby på nio dagars spelledigh­et. Det ses som både fördelakti­gt och negativt – spelare vill behål- la matchpulse­n. Martin Lundberg tvekar ett ögonblick, innan han väljer att se ledigheten som positiv.

– Vi har haft ett tätt spelschema, då är det svårt att träna bra. Det får vi göra nu. Som spelare tycker man ändå att matcher är roligast.

Vem trodde annat? Förra säsongen räckte 19 poäng för Kalix att gå till play off, i södra allettan tog då Borlänge sista play off-platsen med 21 poäng. Väsbys lagkapten struntar matematike­n och vidhåller truppens interna mål inför starten av södra allettan.

– Vårt mål är att bli fyra, det är fortfarand­e realistisk­t. Jag tycker att vi är bättre än ett gäng av lagen. Gnuggar vi på ska det vända och bli fler poäng under seriens andra halva. I viss mån kommer det an på honom och några andra ”veteraner” att bidra till lyftet. Christoffe­r Gozzi, Fredrik Falk, Linus Pellfolk, Johan Sellerstra­nd, Joel Östman och Lundberg, har svag plus/minus-statistik.

– Sant. Jag är missnöjd med antalet offensiva poäng, det måste bli bättre, säger Martin Lundberg.

Jonny Andersson

 ?? FOTO: JOHAN BOREHED ?? VILL UPPÅT. Får Martin Lundberg som han vill blir det mer jubel under andra halvan av allettan.
FOTO: JOHAN BOREHED VILL UPPÅT. Får Martin Lundberg som han vill blir det mer jubel under andra halvan av allettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden