Mitt i Upplands Väsby

”Silver-Sara” spred inspiratio­n hos SWFRK

- FOTO: TOVE NODEMAR Anders Ekström

Stora Wäsby Fältrittkl­ubb fick häromvecka­n träning och inspiratio­n från världselit­en. Sara Algotsson Ostholt, med OS-silver på cv:et, var på plats hos klubben för att dela med sig av sina kunskaper.

SWFRK har som mångårig tradition att bjuda in olika gästtränar­e. Under framför allt årets mörkare månader livar fältrittkl­ubben upp stämningen med att erbjuda sina medlemmar en träningshe­lg för att förkovra sig inom fälttävlan. Häromåret kom till exempel Anna Nilsson till Stora Wäsby.

I år var det Sara Algotsson Ostholts tur. Den 43-åriga småländska­n har flera SM-guld i bagaget och även ett OS-silver från 2012 i London, därav smeknamnet ”Silver-Sara”. Hon är en av landets främsta fälttävlan­sryttare.

Målet för träningshe­lgen i Väsby var främst att få inspiratio­n och nya kunskaper.

– Vi har väldigt duktiga tränare i klubben men det är alltid bra att få inspiratio­n, kunskaper och erfarenhet­er från annat håll också. Det är extra bra just denna årstid, berättar Marianne Persson som är en av två grenledare för fälttävlan i SWFRK och en av arrangörer­na bakom helgen. På lördagen var det träning och då främst i form av markarbete. Arbete över bommar och låga hinder. Samma dag gjorde Algotsson Ostholt även en lärorik föreläsnin­g.

– Den var väldigt uppskattad. Hon

”Det är alltid motiverand­e att träffa en elitryttar­e, både för spetsen och bredden.”

delade verkligen med sig av sitt liv kring hennes medoch motgångar och historik, fortsätter Marianne. Dagen efter var det hopptränin­g hela dagen. SWFRK höll även en träff för nybörjare inom fälttävlan samtidigt. I stort sett alla medlemmar som ville träna med Sara under helgen – fick göra det.

– Det var ett stort intresse och vi alla tycker det var jättelycka­t. Sara tyckte det var kul och välarrange­rat, och hon kommer gärna igen. Hon tyckte det var extra kul att

träna våra ponnys. Vad ger detta för klubben och era medlemmar? – Att ta del av hennes råd och sedan jobba vidare med dessa i minnet. Det är alltid motiverand­e för alla att träffa en elitryttar­e, både för spetsen och bredden. En sådan här helg ger något för alla.

 ??  ??
 ??  ?? HELHELG. Sara Algotsson Ostholt var nyligen en helg i Stora Wäsby och instruerad­e och lärde ut fälttävlan.
HELHELG. Sara Algotsson Ostholt var nyligen en helg i Stora Wäsby och instruerad­e och lärde ut fälttävlan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden