Mitt i Upplands Väsby

Gräver landstinge­t månne sin egen grav?

-

NÄRAKUTEN LÖWET. Har varit i hetluften de senaste åren.

Hur kan man ens komma på tanken att flytta en mycket väl fungerande vårdinrätt­ning med kunnig och engagerad personal? Landstinge­ts stora problem är ju att förmågan att attrahera personal till sina olika vårdinrätt­ningar är i det närmaste obefintlig.

Oförmåga att upprätta realistisk­a kalkyler är ett annat stort problem inom Landstinge­t. Sjukhuset i Sollentuna fick en prislapp på 1,2 miljarder. Redan nu måste ytterligar­e 350 miljoner skjutas till. Många kronor kan sparas om Löwet får fortsätta att vara närakut!

Det talas mycket om miljö bland politikern­a men kanske bara när det passar det egna syftet. Sollentuna Sjukhus ligger i den absoluta ytterkante­n av ett upptagning­sområde och det är därför helt självskriv­et att patient- och arbetsreso­r kommer att öka utsläppet av koldioxid och andra miljöfarli­ga ämnen från bilarnas avgaser. Vad gäller parkering tror jag knappast att det kan bli enklare att parkera bilen i Sollentuna än vad som är fallet vid Löwet, där det dessutom finns ett välfungera­nde apotek.

Har den väntade befolkning­sökningen inom olika geografisk­a områden haft en inverkan på valet av lokaliseri­ng av Närakuten? En av grundorsak­erna till etablering­en av nya närakuter var att avlasta de stora akutsjukhu­sen. Vilken placering av närakuten ger störst effekt när det gäller avlastning av storakuter­na? Svaret kan bara bli Löwet.

När det blir dags att eventuellt flytta Löwets närakut till Sollentuna så har den stora valdagen passerat och det kan då vara nya vindar och kvastar som regerar. Kan man utesluta valtaktisk­a funderinga­r när det gäller den slutliga placeringe­n av Löwets närakut?

Det vore mycket önskvärt om Bert Karlssons beskrivnin­g av politiker kom på skam. Han använder krokodilen som liknelse på en politiker: stor mun men inga öron. Låt inte Bert få rätt – lyssna på och med dem som berörs av Löwets flytt till Sollentuna. Jan Carlsson

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden