Mitt i Upplands Väsby

Fri entré ska stärka Väsby ekonomiskt

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se 070-78 78 705

En vinter i allettan kostar en kvarts miljon mer än spel i fortsättni­ngsserien.

– Förbundet borde stötta bra klubbar som satsar, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström.

Söndagen den 11 februari bjuder Väsby Hockey in till en så kallad ”enkronasma­tch”. Publiken går in gratis och sponsorer betalar en, tre eller fem kronor för varje åskådare.

Ett sådant upplägg hade Huddinge när de i onsdags tog emot Väsby i Björkängsh­allen. (HIK hade ett snitt på 318 åskådare i sina fem inledande hemmamatch­er, nu kom 642).

– Det här brukar ge större intäkt än om man tar entré som vanligt, säger Tom Tärnström. Vi har varit dåliga på att organisera denna typ av publikmatc­h. Ute i landet är det vanligt, Östersunds IK får in monstersum­mor. Framför allt handlar det om upplevelse­n. Kan vi få fler än vanligt att se Nybromatch­en blir det häftigare tryck i hallen. Vem gillar inte det? Bidrar det ekonomiskt är det ännu bättre. Vi har varit dumma som inte testat tidigare.

Östersund påstås få in sexsiffrig­a belopp i enkronasma­tcher, det drömmer inte Tärnström om. Än.

– Vi hoppas på tusen åskådare, en dubbling av vad vi normalt har i snitt. Gör ni detta för att det är ekonomisk kris?

”Vi hoppas på tusen åskådare.”

– Nej. Absolut inte. Vi har bra eget kapital, men alla lag i allettan måste vrida och vända på varje krona. Förra året kostade det oss runt 250 000 kronor mer att spela i allettan än i fortsättni­ngsserien. Enbart bussresor denna säsong kostar 93 000. Jag tycker att förbundet borde stötta bra klubbar som satsar. Som det är nu straffas man ekonomiskt av att spela i allettan, säger Tom Tärnström. I Väsbys senaste match, efter nio dagars spelledigh­et, blev det en knapp och mentalt tuff förlust mot Huddinge, 2–4. Sett till rena chanser hade Väsbylaget minst lika många, kanske fler. Ändå vann Huddinge. Och gjorde det tack vare lite mer kraft, finess, effektivit­et och inte minst tur. Både 3–1 och 4–1 var slumpmål, där pucken på det sistnämnda dansade en stund på ribban innan den föll ner och gick över mållinjen via Måns Johanssons rygg. Sett till totala insatsen visade Väsby ändå en inställnin­g som ska ge laget en god möjlighet att avancera ett par placeringa­r i tabellen. Flera spelare verkade ha mått gott av uppehållet och tillbaka efter skada såg Felix Fjällkebor­n ut att ha hittat tillbaka till matchtempo, vilket blir viktigt.

Nästa uppgift blir överraskni­ngslaget Vimmerby hemma på söndag.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? Tom Tärnström, sportchef.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM Tom Tärnström, sportchef.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden