Mitt i Upplands Väsby

Behåll våra skipstop-tåg

-

Skipstop-tågen har gjort vardagen mycket lättare med en stor tidsvinst för Märsta, Rosersberg och Väsby och tätare trafik för Sollentuna, Helenelund och Solna. Många har ställt bilen hemma och valt tåget i stället.

Däremot har fyra stationer fått minskad trafik och det vill nu politikern­a lösa genom att ta bort två tåg per timme och återgå till sex tåg per timme som stannar vid samtliga stationer. Sanslöst att de vill försämra - åker de aldrig tåg själva? Citybanan byggdes ju för att klara tolv tåg per timme så varför ska vi då ha sex? För att klara trafiken i Stockholm gäller det att satsa stort på tåg och buss. Sätt därför in två extra tåg per timme och låt dessa stanna på samtliga stationer. Utöka samtidigt busstrafik­en från stationern­a. Fler kommer då att lämna bilen hemma och miljön blir betydligt bättre. Biljettint­äkterna till SL kommer också att öka.

Blanda inte ihop tågförseni­ngar på grund av dåligt underhåll och folk på spåret med vår nya pendeltågs­tabell. Det var inte bättre i höstas med gamla tabellen. Ingrid

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden