Mitt i Upplands Väsby

Håll ut, Tiger

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se Reporter

Han har viktigare saker för sig än att umgås med människor.

Jag har blivit med katt. En helt ny erfarenhet.

Grannen är på kryssning i Karibien i två veckor och vi som har lämnats kvar i vintermörk­ret får trösta oss med Tiger (ja, det är så katten heter).

Katter är en helt ny erfarenhet för mig som inbiten hundägare. Innan alla kattälskar­e kastar sig på datorn och börjar skicka ilskna mail vill jag bara ha en sak sagt: jag gillar katter.

I och för sig gillar jag alla djur. ” What you see is what you get”. Djur gör sig inte till, inga dolda agendor där inte. Ett lejon är ett lejon, en vandrande pinne är en vandrande pinne. Och en katt är en katt.

Min hund deppar ihop så snart jag är försvunnen i mer än en kvart. Men Tiger verkar helt och hållet strunta i mänskligt sällskap. I alla fall mitt.

Han tittar visserlige­n på mig anklagande om inte maten kommer i skålen tillräckli­gt snabbt. Kanske lite mys efter maten. Men mer än så är det inte. Han har viktigare saker för sig än att umgås med människor. Tiger vandrar nämligen in och ut genom det öppna badrumsfön­stret som det faller honom in.

Jag kommer osökt att tänka på skämtteckn­ingen där hunden tänker om sin husse, ”Han ger mig mat och värme. Han måste vara gud”. Katten reflektera­r över samma relation, men kommer till en helt annan slutsats, ”Han ger mig mat och värme. Jag måste vara gud”.

Håll ut Tiger, om en vecka kommer matte tillbaka.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden