Mitt i Upplands Väsby

Sex avgörande matcher för Grimsta

- Anders Ekström

Sex poäng upp till kvallagen, men även fyra poäng ner till nedflyttni­ngsstrecke­t. Grimsta AIK har både chansen att lyfta och sjunka i division 1-avslutning­en.

Efter segern mot Rasbo, 108, ligger Grimsta AIK åtta i den tighta tabellen. Med sex omgångar kvar finns chansen att kunna blanda sig i toppstride­n, men om det går riktigt dåligt kan laget åka ur. Tian, under strecket, Jakobsberg är fyra poäng efter Grimsta just nu.

– Nu handlar det om att visa att vi vill vara med och vi ska kunna ta en del poäng, berättar huvudträna­ren Leif Sipilä.

I de avslutande matcherna är fyra kamper mot lag nära Grimsta i tabellen. Mot topplagen Järfälla och Rotebro har åtminstone de röda hemmaförde­l.

– Vi har ändå ett ganska ”snällt” schema, det kunde varit värre. Men samtidigt får vi inget gratis och måste leverera för poängen, fortsätter Sipilä. Under säsongen har många skador drabbat truppen, vilket påverkat form och resultat. Just nu är till exempel snipern Kalle Berglund och kaptenen Håkan Fröberg osäkra inför kommande match. Men samtidigt har Johan Berg samt legendaren Henrik Lorendal kommit in och lyft laget, senast mot Rasbo blev det fyra poäng från duon (2+2). Inför avslutning­en har Grimsta alltså en bra chans att kunna klättra, men laget är ju även långt ifrån säkra från bottenstri­den.

– Vi är i en sådan sits där vi kan bli indragna neråt, men med lite tur kan vi spöka uppåt. Om vi gör vårt jobb plus får lite hjälp kan vi utmana på övre halvan.

– Samtidigt är det bra för oss att vara i detta läge, vi skärper till oss när mycket står på spel. Varje match gäller något och det är mycket roligare så än tvärtom. Det är även alltid kul att ha kvar möjlighete­n att klättra.

På söndag väntar nästjumbon Björklinge borta. Därefter två raka hemma (Alunda, Järfälla).

 ??  ?? BÄST. Ron Sjöblom, 31, är poängbäst i Grimsta hittills med sina 21 poäng (14+7) På lördag väntar Björklinge borta.
BÄST. Ron Sjöblom, 31, är poängbäst i Grimsta hittills med sina 21 poäng (14+7) På lördag väntar Björklinge borta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden