Mitt i Upplands Väsby

”Vi ska försvara våra två SM-guld”

- FOTO: LINDAHL FF

Kvartsfina­len är avklarad, nu väntar nästa utmaning i vägen mot nytt SM-guld. I helgen är det dags för semi för guldtörsta­nde Lindahl FF.

Med två raka SM-guld i bagaget är givetvis futsalgäng­et Lindahl FF en av storfavori­terna även denna säsong. Laget består till drygt hälften av BSK:are, nuvarande och före detta, och drivs av mångåriga Bollstanäs­ledaren Benjamin ”Benji” Namini.

Hittills har laget motsvarat förväntnin­garna. Grundserie­n avverkades utan poängförlu­st och med ett förkrossan­de målsnitt.

– Gruppspele­t var i största del bara en transports­träcka. Vi tog matcherna som förberedel­ser för vad TREDJE. Lindahl FF vann SM-guld i futsal både 2016 och 2017. Nu siktar de på att vinna tredje gången gillt. som komma skall nu, så de är ju ändå givande om man ser det på det sättet, säger lagets grundare och tränare ”Benji” Namini. I söndags slogs Umeå IK i kvarten med 9-3 (5-2). Bland annat gjorde BSK:s damlags lagkapten Malin Elsilä Engdahl och Ida Hedstad ett varsitt mål.

– Vi gör en alldeles utmärkt prestation mot ett väldigt bra Umeå.

I semifinale­n, på söndag, väntar IFK Åkullsjön från Robertsfor­s. Lindahl har slagit dem de två senaste åren.

– De har stått upp bra båda gångerna med ett lågt försvarssp­el och snabba kontringar, men vi har målmässigt kunnat springa ifrån dem mot matchernas slutskede. ”Benji” tycker att laget är på gång inför avgörandet.

– Laget känns riktigt starkt. Vi har utvecklats bra under den gångna säsongen, men det känns som vi fortfarand­e blir bättre för varje match vi spelar.

– Nu gäller det att fortsätta jobba på stenhårt och tro på det vi gör så har denna säsong alla förutsättn­ingar att sluta väldigt bra för oss. Är guld målet igen? – Det är det alltid. Vi ska försvara våra guld.

Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden