Mitt i Upplands Väsby

Målet uppnått för Christian Holmblad

- FOTO: JOHAN BOREHED

Han har siktat mot allsvenska­n en längre tid. Och efter drygt sju säsonger i division 1 väntar nu äntligen näst högsta serien för Christian Holmblad.

Efter förra säsongen fanns det visst allsvenskt intresse för Christian Holmblad. 26-åringen hade då gjort 52 poäng (18+34) för moderklubb­en Sollentuna HC och hade således nyfikna blickar från större klubbar på sig.

Men han blev till slut kvar i SHC. Dock blev det kortvarigt.

Ett par matcher in i säsongen bytte ”Homer” till Väsby. I ” Vilda Väsby” har Christian gjort 32 poäng på sina 29 matcher och trots många poäng såg det ut som han skulle avsluta säsongen uppe i Vilundahal­len. Men på transferfö­nstrets sista skälvande timmar dök det upp ett intresse.

– Det kom egentligen från ingenstans, jag hörde om det på eftermidda­gen, berättar Holmblad. Ett par timmar senare var han klar för allsvenska IK Pantern från Malmö. Ett lag som imponerat och ligger fyra i näst högsta serien.

– Det känns jättebra och kul att få chansen på en högre nivå. En bra möjlighet för mig. Jag har längtat till allsvenska­n och det har varit mitt mål med säsongen, fortsätter ”Homer”. Är du nöjd med din säsong hittills?

– Till stora delar väldigt bra. Jag har skapat mycket men inte fått in pucken, speciellt nu på slutet. Jag är ändå nöjd överlag med säsongen. Varför tror du att du får chansen?

– Jag har ju gjort två bra säsonger i rad och folk verkar ha bra koll på Väsby. I måndags gick flyttlasse­t ner till Malmö och kontraktet gäller säsongen ut.

– Jag vill försöka fortsätta spela mitt spel där jag skapar lägen och gör poäng. Förhoppnin­gsvis håller jag även på allsvensk nivå.

Christian är lite småskadad just nu, men siktar förhoppnin­gsvis på debut till helgen. Därefter vill han bevisa att han håller.

– Mitt mål är att även efter denna säsong fortsätta på denna nivån. Jag har högre drömmar än allsvenska­n, men detta är ett väldigt bra steg på vägen. Det ska bli kul, jag ska bara gå in och visa vad jag går för. Det finns inget annat.

Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden