Mitt i Upplands Väsby

En död efter flykt från polis

- Charlotte Årling

På tisdagskvä­llen skulle polisen kontroller­a en bil på Stockholms­vägen. Men i stället för att stanna försökte föraren undkomma, och krockade några hundra meter senare med en annan bil. En person dog och fyra skadades.

Det var vid halv niotiden på tisdagskvä­llen som polisen beslutade att kontroller­a en personbil på Stockholms­vägen vid Glädjen. I bilen fanns en förare och två passagerar­e. Men i stället för att stanna beslutade sig föraren för att försöka undkomma polisen.

– Efter ett kortare förföljand­e krockar bilen med en mötande bil. Det fanns tre personer i den undkommand­e bilen och två personer i den påkörda bilen. Alla fem fördes till sjukhus. En av dem avled, säger polisens presstales­person Lars Byström.

Enligt Lars Byström var det en man i den undkommand­e bilen som omkom.

– Anhöriga är underrätta­de. De andra två i den bilen är anhållna, misstänkta för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshe­t i trafik, säger Lars Byström. De två personer som satt i den påkörda bilen, vad har de för hemmavist?

– Det är ingenting vi går ut med, av integritet­sskäl. Men vad jag förstår det är deras skador inte livshotand­e, vi har kunnat prata med dem. Varför försökte polisen stoppa bilen från första början?

– Vi gör kontroller av fordon dygnet runt, alla dagar på året. Bevisligen hade de här något att dölja eftersom de försökte undkomma.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? OLYCKA. En person dog och fyra skadades i krocken.
FOTO: MOSTPHOTOS OLYCKA. En person dog och fyra skadades i krocken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden