Mitt i Upplands Väsby

Tredje gången gillt för Väsby stadslopp

- Anders Ekström

Den 19 maj är det dags för den tredje upplagan av Väsby stadslopp. Nytt för i år är en fortsatt satsning på själva eventet kring loppet – plus att en crossfit-tävling avgörs samtidigt.

Årets lopp kommer att löpas på samma bana som 2016, fast denna gång baklänges. Starten och målgången sker återigen i och vid Väsby centrums östra entré.

– Vi har även lagt till ”mördarback­en” vid Smedgärds, men annars är banan rätt snäll. Det är mest nerför, berättar arrangören Eric Hedqvist. Förra året var det drygt 300 som sprang i den heta majvärmen, i år är det ungefär så många anmälda hittills.

– Plus 400 är målet, men jag är glad om vi ökar lite för varje år, fortsätter Hedqvist.

Likt förra året satsas det extra mycket på själva eventet runtomkrin­g tävlingen. I år kommer det bland annat finnas två band som uppträder, ett vid start och målområdet och ett annat längs med banan.

Dessutom kommer det flera utställare än tidigare och barnen får möjlighet att träffa gladiatorn Pansar (Peter Blaha).

– Målet är att skapa en folkfest här i Väsby och därför satsas det mycket på eventet. Förutom de som springer ska det vara en kul lokal händelse att besöka. Nytt för i år är att en crossfittä­vling, i tre olika klasser, arrangeras på Vilundaval­len och Vilundabad­et samtidigt. Som ett av deras tävlingsmo­ment ingår löpning och det sker inbakat i stadsloppe­t.

– Det är första upplagan och det är en nybörjartä­vling för par. Jag har själv tävlat i crossfit och varit på jakt efter en tävling för nybörjare, så varför inte arrangera en själv. Den är nästan fullbokad och jag ser mycket fram emot den tävlingen med. Bland klasserna i stadsloppe­t 19 maj kan du välja att springa 5 km, 10 km eller promenera. Dessutom finns det en barnklass (1 km).

Sista anmälan är fem dagar innan loppet, men det går att efteranmäl­a sig fram till en timme innan start.

 ?? FOTO: SARAH CARLSSON ?? REPRIS. Väsby stadslopp springs i år på samma bana som 2016 fast baklänges. Dessutom har en rejäl uppförsbac­ke lagts till av tävlingsle­dningen.
FOTO: SARAH CARLSSON REPRIS. Väsby stadslopp springs i år på samma bana som 2016 fast baklänges. Dessutom har en rejäl uppförsbac­ke lagts till av tävlingsle­dningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden