Mitt i Upplands Väsby

Sigma kvalar för nytt kontrakt

- Anders Ekström

Förra året kvalade Sigma BK för en snabb återkomst till elitserien. Denna säsong måste bowlinggän­get kvala för få stanna kvar i allsvenska­n.

Ja, ibland är det tvära kast inom sporten. Vid samma tid förra året höll topplaget Sigma på att förbereda sig för kval uppåt, i år kämpar de istället för ett nytt kontrakt i allsvenska­n.

– Vi blev av med flera spelare i a-laget innan säsongen och det har gått motigt. Dessutom har vi saknat viktiga spelare vissa matcher, vilket såklart påverkat resultaten, berättar Lasse Öman som är tillfällig UK (uttagnings­kommitté) och även ordförande i klubben. SBK blev näst sist i mellanalls­venskan med blott 13 inspelade poäng (av 44 möjliga). För att få nytt allsvenskt kontrakt måste bowlingher- rarna nu vinna mot två olika kvalmotstå­ndare. Först ut är Uppsala BC 90, nu i helgen, på neutral plan i Brandberge­n, Haninge.

– Vi har ändå en positiv känsla. Om vi har vårt bästa lag, vilket vi verkar ha just nu, så ska vi klara av det. Vi vet att vi är starka då, säger Öman. Redan nu har tre spelare aviserat att de ska lämna efter säsongen och trappa ner, åker Sigma ur riskerar dessutom ytterligar­e spelare att försvinna från laget.

– Målet är såklart att stanna kvar i allsvenska­n, annars tappar vi ännu fler spelare. Även om vissa spelare ska lämna laget vill de inte vara med om att åka ur med Sigma. Trots mycket förluster under säsongen kommer vi in i kvalet med en bra känsla.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FEM. Sigma har bara vunnit fem matcher 2017/18 och kom näst sist i mellanalls­venskans grupp B.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FEM. Sigma har bara vunnit fem matcher 2017/18 och kom näst sist i mellanalls­venskans grupp B.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden