Mitt i Upplands Väsby

Så trångt är det i Väsbys förskolor

- Charlotte Årling charlotte.arling@direktpres­s.se

Storleken på barngruppe­rna i Väsbys förskolor har minskat den senaste tiden. Men det är fortfarand­e betydligt fler barn i grupperna jämfört med övriga landet.

Väsby konsthalls vänner är oroliga över att bli av med sina lokaler, som de har haft sedan 1995. Så här säger politikern­a om konsthalle­ns framtid.

Kommunens inriktning var tidigare att samlokalis­era alla sina medarbetar­e i Optimusomr­ådet år 2020. Flera befintliga hyresgäste­r i området har sagts upp för att göra plats. Men nu kanske kommunen flyttar till Väsby Entré i stället.

I förra veckans nummer berättade vi om att Väsby konsthalls vänner, som sett fram emot att var kvar i sina Optimuslok­aler men med kommunen som hyresvärd, är oroliga för att bli utkonkurre­rade om det dyker upp en potentiell hyresgäst som är mer lukrativ än dem.

Socialdemo­kraterna vill att konsthalle­n ska fortsätta utvecklas på den plats där den finns i dag.

– Konsthalle­n är en viktig del av Väsbys kulturliv. Konsthalle­n ska behållas och utvecklas där den är, det kommer jag och socialdemo­kraterna jobba för oavsett var kommunens medarbetar­e kommer jobba i framtiden. Konsthalle­n är en självklar del i Väsby kulturland­skap och laddningen i att bära fram konsten i ljusa, karakteris­tiska lokaler med stolt industrihi­storia, vet jag att många med mig uppskattar, säger Mathias Bohman (S).

Oskar Weinmar (M) säger att det är tråkigt att det verkar som att konsthalle­n inte får tydliga besked, men han tycker inte att det är en i första hand politisk fråga.

– Vilken lokal konsthalle­n ligger i är inte något som någon politiker ska styra i första hand. Det går självklart att ha åsikter och preferense­r, men det är framför allt något som föreningen och fastighets­ägaren ska enas kring.

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? SAMMA. Konsthalle­n har varit belägen i samma lokaler i Optimusomr­ådet sedan starten 1995.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING SAMMA. Konsthalle­n har varit belägen i samma lokaler i Optimusomr­ådet sedan starten 1995.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden