Mitt i Upplands Väsby

De här ständiga rånen D

-

et finns en dag i veckan då jag inte kan jobba hemma. Jag måste vara på plats på redaktione­n i Bredden och ha beredskap, även om jag bara har artiklar att skriva ihop och inga intervjuer inbokade. Fredagar. Anledninge­n? Rånen. De finns tre faktorer som börjar kännas som en ödesdiger formel: fredag, lunchtid och löning. Det är ofta då som polisen larmas till Webhallen eller Netonnet, ibland Väsby centrum, för att jaga rånare. Bredden har väl ett ur rånarpersp­ektlv idealiskt läge, precis bredvid E4:an och inte så långt till Rotebroled­en och E18-påfarten i Kista. Det är nog tyvärr en stark anledning till att just Webhallen och Netonnet (tidigare Siba) är såpass utsatta.

Men att rånen sker så ofta att jag som reporter nästan räknar med att de ska inträffa, det är både skrämmande och sorgligt. Borde polisen kanske till och med ha som rutin att patrullera här på fredagar? Tanken är galen, dock inte orimlig.

Men framförall­t tänker jag på personalen. Som inte bara en gång, utan flera, tvingas uppleva traumatisk­a händelser. Maskerade gärningsmä­n på arbetsplat­sen. Vapen riktade mot sig. Hot. Det spelar ingen roll att de får terapi, för det kan aldrig kompensera för att aldrig ha blivit traumatise­rad från första början. Det är framförall­t för er skull jag önskar att jag kunde jobba hemma alla dagar i veckan.

Borde polisen kanske till och med ha som rutin att patrullera här på fredagar?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden