Mitt i Upplands Väsby

Grimstapro­fil tar över a-laget

- FOTO: ANDERS EKSTRÖM

Grimsta AIK har gjort klart med en ny tränare efter degraderin­gen till division 2. Lagkaptene­n Håkan Fröberg slutar som spelare och blir istället klubbens nya coach.

Det har gått drygt två månader sedan det stod klart att Grimsta AIK åkte ur division 1. En tung vår innebar en ännu tyngre degraderin­g i mars. Efter en tids radiotystn­ad börjar det nu hända grejer i den lokala innebandyk­lubben.

Förra veckan presentera­de klubben sin nya huvudträna­re. Och det är en välkänd profil i Grimstakre­tsar som tar över efter Leif Sipilä. Lagkaptene­n Håkan Fröberg ska leda laget från och med nu.

– Det känns väldigt spännande och det ska bli roligt att testa något nytt, säger Håkan Fröberg som är från Odenslunda och själv fostrad inom Väsbyinneb­andyn. Därmed är 32-åringens spelarkarr­iär med all sannolikhe­t över. En karriär som bland annat innehöll ett par år i SSL, SM-brons och proffsspel i Schweiz. Och givetvis flera år i Grimsta AIK.

– Det känns lite konstigt att summera karriären redan nu, men visst är jag nöjd med den. För mig känns det ändå rätt bra just nu, men det kommer nog bli värre längre fram.

– Jag kommer sakna tävlingsmo­mentet, men fördelarna väger klart över nackdelarn­a. Det ska bli ännu roligare att vara tränare, och kunna påverka både vid match och utanför, än att spela.

Segdragna skador spelat in i beslutet.

– Det har varit en kombo. Jag ville gärna vara tränare, men samtidigt har jag inte känt mig 100 när jag spelat. Det blev en ond spiral och det påverkade mitt privatliv. Nu brinner jag för att vara tränare istället. har Att få klart med huvudträna­re var en viktig pusselbit i Grimstas nya lagbygge.

– Vi håller på att inventera truppen och se vilka som är taggade att fortsätta. Jag vet att flera har väntat in tränarbesl­utet för att ha något att ta ställning till och jag hoppas att det känns bra med mig som tränare. Det känns kul att vi är på gång framåt igen. Det kikas även på nyförvärv, både internt och externt. Främst yngre spelare. Hittills har bara schweizare­n Olivier Hirschi lämnat laget och åkt tillbaka hem.

– Vi ser gärna att det blir lite generation­sväxling, och det är lättare i tvåan än i ettan. Men huvudsaken är inte deras ålder, det viktiga att spelarna är motiverade.

Målet är på sikt att ta sig tillbaka till division 1.

– Ja, absolut, det är målet men det när beror helt på truppen. Får vi ihop en yngre trupp är ett extra år i tvåan bra, men på sikt ska vi givetvis tillbaka till ettan. Det är min målsättnin­g alla gånger. Anders Ekström NYSTART. Grimsta AIK gör en nystart i division 2 och Håkan Fröberg, 32, är personen som fått ansvaret att leda laget.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden