Mitt i Upplands Väsby

Här sjungs våren in i Väsby

-

tt myller av besökare fyllde Runby hage den sista april. Vid entrén stod Liv Möller och sålde sina sista majblommor åt scouterna.

– Nu (strax före klockan 19) börjar folk komma och köpa, säger hon. Margareta Hamark (L) höll det traditione­lla vårtalet. – Det är klart jag är nervös, det måste man vara! sade hon förväntans­fullt innan hon klev upp på scenen.

Där lovade hon åskådarna att inte prata om politik, utan om våren. Så det blev Idas sommarvisa, hyrcyklar och #metoo, bland annat. Lotteri, lyckohjul och försäljnin­g av varmkorv och kaffe sköttes av Runby IF. Det var inte bara de vuxna som engagerade sig, utan även de föreningsa­ktiva barnen. Anas Maache, Oskar Hedander, Sylvester Arnerbeck Hemström, Elias Ziyani och Lennox Sullivan ansvarade för lyckohjule­t där de både tog betalt och skötte snurrandet.

– Hörni, om man var en jättebra kompis så skulle man köpa alla lotter innan man snurrade och så skulle man vinna den här! säger Elias Ziyani och pekar på högvinsten, en jättechokl­adkaka. Klockan halv åtta tändes majbrasan. Efter en trevande start gjorde vinden sitt och så småningom stod hela rishögen i lågor. När den hade varit i gång ett tag var det dags för kören Sing Sing att framträda, i rökens vindriktni­ng. Det stoppade dem dock inte. Iförda studentmös­sor av olika årsmodell och kulör sjöng de så in våren. Charlotte Årling

 ?? FOTO: CHARLOTTE ÅRLING ?? VÅRSÅNG. Kören Sing Sing sjöng in våren, iförda studentmös­sor av olika årsmodell och blekningsg­rad.
FOTO: CHARLOTTE ÅRLING VÅRSÅNG. Kören Sing Sing sjöng in våren, iförda studentmös­sor av olika årsmodell och blekningsg­rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden