Mitt i Upplands Väsby

Den viktiga grannsämja­n

-

Grannen ovanför mig hade fest. Vid tiotiden hörde jag ett högt BRAK på min balkong, så jag öppnade dörren och hörde festen pågå på balkongen ovanför. Nu pågick den även på min, eftersom de måste ha tappat en flaska eller ett glas ned till mig. Jag hörde ett tydligt droppade av alkohol.

” Tänk om den åkte ned till grannarna!” hördes sluddriga röster diskutera. ”Ska vi gå ned och knacka på?”

Det gjorde de dock inte, och jag stängde balkongdör­ren. Det var jag glad för morgonen efter, när jag öppnade den och såg ödeläggels­en.

Han vaknade inte den första gången som jag var uppe och ringde på. Däremot den andra gången. Väldigt nyvaken.

”Hej, det ligger glasskärvo­r, cigarettas­ka och intorkad alkohol på min balkong från din fest igår, du får gärna komma ned och torka upp det,” inledde jag med.

Skamsen min. Urskuldand­e sade han att han naturligtv­is skulle komma ned direkt. ”Det var bara fem personer här igår, vi visste inte om det hade åkt ned någonting till dig” försökte han ursäkta sig med. Sedan ägnade han en halvtimme åt att städa upp röran. Det här hade varit hans inflyttnin­gsfest, visade det sig.

Grannsämja är inte det lättaste. Det tänkte jag på när jag intervjuad­e kommunalrå­det Anders Rosén (V) inför vår serie med politikeri­ntervjuer som inleds denna vecka. Varför jag tänkte på just honom får ni veta när det blir dags för hans porträtt. Först ut är dock Medborgerl­ig samling. Läs mer på sidan 8!

Det här hade varit hans inflyttnin­gsfest.

 ?? FOTO: RON CHLEBEK ?? SOMMAR. ”Äntligen blommar det igen!” skriver läsaren Ron Chlebek från Apotekssko­gen som har fotografer­at denna påsklilja med naturlig solbelysni­ng. Skicka gärna fler av era somriga läsarbilde­r till redaktion@viivasby.se!
FOTO: RON CHLEBEK SOMMAR. ”Äntligen blommar det igen!” skriver läsaren Ron Chlebek från Apotekssko­gen som har fotografer­at denna påsklilja med naturlig solbelysni­ng. Skicka gärna fler av era somriga läsarbilde­r till redaktion@viivasby.se!
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden