Mitt i Upplands Väsby

”Jag känner verkligen stor revanschlu­sta”

-

Grimsta AIK:s mesta spelare blir klubben trogen. Fredrik Jigland förlängde nyligen sitt kontrakt och han känner en stor revanschlu­sta efter degraderin­gen till tvåan.

– Grimsta ska gå upp igen innan jag lägger av, säger klubbprofi­len.

Innan han börjar titta framåt så blickar Jigland suckande tillbaka. Förra säsongen blev ett stort misslyckan­de då Grimsta AIK, efter tre raka säsonger i ettan, åkte ur. 32-åringen hade en småstökig start, men spelade upp sig mot slutet. Dock var det förgäves. – Med den truppen vi hade så var det fiasko att åka ur, vi skulle klarat av det. Men vi fick det inte att stämma, och det var svårt att sätta fingret på vad som inte klaffade, säger Fredrik Jigland och fortsätter:

– Vi får börja om från ruta ett nu istället. Klubbveter­anen Jigland blir nu alltså klubben trogen. Han är från början fostrad i GAIK Väsby och förutom en kortis i Gottröra har han bara spelat innebandy i hemkommune­n.

Hittills har Fredrik gjort tio säsonger i den röda tröjan och totalt 165 seriematch­er. Mest av alla i Grimsta AIK:s historia.

– Alltid kul att ha rekord och jag ser inte slutet på min karriär än. Jag siktar på att göra minst 200 seriematch­er här, säger Runbysonen.

För forwarden, som varit med i resan från femman till ettan, fanns det inget annat än att förlänga.

– Nej, det var inget snack om något annat. Jag har aldrig åkt ur tidigare och tänker inte sluta med den plumpen i protokolle­t. Grimsta ligger mig varmt om hjärtat, efter tio år här, och laget ska upp igen innan jag slutar. Fredrik är mycket positiv till att kompisen Håkan Fröberg är ny huvudträna­re. Han hoppas nu dessutom att fler spelare gör honom sällskap i truppen 2018/19.

– Vi har en stomme på tio, tolv spelare just nu som tränar och jag antar att de fortsätter. Jag tror att de flesta av Väsbygrabb­arna stannar. Förutom att känna för klubben och sporten så är umgänget inom laget väldigt viktigt. Det är ett skönt surr i omklädning­srummet. Vad tänker du om 2018/19? – Får vi behålla stommen så bör vi gå upp igen, men det hänger såklart på hur vårt spelarmate­rial blir. Personlige­n siktar jag på att få laget tillbaka till division 1. Man kände efter sista matchen (Rotan hemma) att ”det här var verkligen inte kul”.

– Nu gäller det att ta nya tag och jag känner verkligen en stor revanschlu­sta. Anders Ekström

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden