Mitt i Upplands Väsby

Konsthalle­ns själ sitter i lokalen

-

Vi i Väsby nr 18 har en artikel där ett besked från Moderatern­a i fråga om stöd till Väsby konsthall förvånar underteckn­ad.

Vi i styrelsen för Väsby konsthall har alltid hävdat och trott att vi haft alla politikers stöd vad gäller Konsthalle­ns vara eller inte.

Konsthalle­n är platsen. Konsthalle­n är belägen under glastaken i Optimusfab­riken där Väsbys tidiga kultur finns inbyggd i väggarna. Vi känner att vi förvaltar ett arv och har gett platsen rättvisa genom att ta emot mängder av besökare som kan komma in gratis till våra evenemang. Konstnärer­na som ställer ut betalar ingen hyra som annorstäde­s är vanligt. Konsthalle­n sköter tryckning av vernissage­kort och hänger verken, ordnar vernissage­fika med mera.

Jag har hoppats och trott att konsthalle­n är en angelägenh­et för alla politiska partier i Väsby men nu när Moderatern­a deklarerat att lokalfråga­n inte är något som politikern­a ska styra så är det en besvikelse. Ett klart besked inför valet.

Hoppas övriga partier stöder konsthalle­n på Optimusväg­en 12B.

Konsthalle­n är lokalen, skulle den försvinna försvinner konsthalle­ns själ som inspirerar varenda utställand­e konstnär till att höja sig till sin maxnivå.

Vi känner att vi förvaltar ett arv.

Anders Skarin,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden