Mitt i Upplands Väsby

Chans att testa golf i helgen

Wäsby Golf anordnar öppet hus på lördag

- Anders Ekström

Nu på lördag arrangerar den lokala golfklubbe­n ”Golfens dag” för andra året i rad. Wäsby Golf vill då ge en introdukti­on till golfen och även försöka locka nya spelare att börja med sporten.

Det började

förra året runtom i Sverige. Svenska golfförbun­det ville, via en egen dag, värna om intresset för sporten och även försöka locka in nya spelare. Wäsby Golf hakade på initiative­t och anordnade en egen golfdag förra året.

– Det var väldigt uppskattat och vi hade en massa aktivitete­r här som de som ville fick testa på, berättar klubbchefe­n och vd:n Anders Carne. I år fortsätter Wäsby med ”Golfens dag” ute på sin an- läggning längs med Nibbleväge­n. Likt förra året kommer dagen innefatta en mängd olika aktivitete­r. Bland annat en enklare tävling på sexhålsban­an, en puttningst­ävling och introdukti­on till golfen med hjälp av instruktör­er. Klubbor finns att låna på plats.

Dessutom visas banpersona­len upp sin maskinpark och hur man sköter en golfbana.

– Det blir en introdukti­on till golfen och vi vill försöka locka in nya spelare att prova på. Att få upp ögonen för sporten, det är det primära och viktigaste med dagen. Vi får även en chans att visa upp vår fina bana, säger Carne och fortsätter:

– Att spela golf har många uppsidor. Det är en social och fysisk sport, och man kommer nära naturen.

Förra året kom ett hundratal intressera­de till ”Golfens dag”. Klubbchefe­n hoppas på något liknande nu på lördag (26/5) mellan 10 och 15.

– Jag ser fram emot det med spänning. Det ska bli kul att se om vi kan få upp intresset att börja med golf här i Väsby. Och de som redan har ett groende intresse gäller det att fånga upp.

Under 90-talet och början på 00-talet hade golfen verkliga guldår med stort tryck på banorna. Men efter rekordåret 2004 tappade sporten, och klubbarna, spelare och medlemmar.

Men nu har golfintres­set fått ett uppsving igen. Dessutom är de milslånga köerna till klubbarna överlag borta. Wäsby Golf har idag ingen kö in för att börja spela.

– Golfen är de facto på uppgång och intresset har ökat på senare år, vilket är roligt. Vi ser överlag ett stort intresse för golfen och Wäsby Golf.

Flera klubbar i storstads- regionen har satsat på nära samarbete, det vill säga att man kan spela flera banor på samma medlemskap. Wäsby, med sina drygt 2 200 medlemmar, satsar istället hårt på att bygga sitt eget varumärke i regionen.

– Wäsby har värnat länge på att verkligen skapa en hemmabana-känsla, det ska kännas som man kommer hem när man kommer ut hit till klubben.

– Och för att bibehålla den känslan jobbar vi mycket med att till exempel förbättra banan kontinuerl­igt.

Det ska kännas som man kommer hem.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? LÖRDAG. På lördag, mellan 10 och 15, har Wäsby Golf en dag för golfen ute på anläggning­en längs med Nibbleväge­n. Vd:n och klubbchefe­n Anders Carne hoppas på en kul dag i golfens tecken.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM LÖRDAG. På lördag, mellan 10 och 15, har Wäsby Golf en dag för golfen ute på anläggning­en längs med Nibbleväge­n. Vd:n och klubbchefe­n Anders Carne hoppas på en kul dag i golfens tecken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden