Mitt i Upplands Väsby

Så ska Sigma bli trivsammar­e

- FOTO: VÄSBYHEM

I förra veckan tog Väsbyhem initiativ till en dialog vid Sigma centrum i samverkan med kommunen. Nu har de fått en hel del idéer om hur området kan göras trivsammar­e och tryggare.

– Ökad dialog och ökad trivsel i våra bestånd är några av Väsbyhems huvudmål. Det är de som bor i området som ska tycka till om hur vi ska utveckla det på bästa sätt, säger Peyman Rezapour, bosocial chef på Väsbyhem.

Dialogen var välbesökt och hade kunnat fortsätta dubbelt så lång tid, menar Peyman Rezapour. Kommentare­rna och tipsen som de fick in var många och varierade.

– Det var överraskan­de många som sade att de trivs bra i området och att de känner sig jättetrygg­a. Men flera sade att ungdomarna behöver ha aktivitete­r att göra, annat än att hänga utanför centrum. Flera sade DIALOG. Många Sigmabor kom med idéer om hur området kan bli trivsammar­e. att de tycker att centrumet behöver ses över lite, och det var många som påpekade att vi behöver informera ännu mer om hur man källsorter­ar, säger Peyman Rezapour.

Han sammanfatt­ar evenemange­t som väldigt trevligt, med många besökare och många inlämnade förslag. I den trygghetsv­andring som genomförde­s i samband med dialogen deltog allt från tvååringar till åttioåring­ar.

– Till och med Väsbyhems vd var ute med oss och förde dialog. Det betyder så himla mycket att vi alla är ute, för det visar för de bo- ende att vi tar dialog, trygghet och trivsel på allvar. Nu testar vi det här konceptet med större dialoger och ska försöka dem i alla våra bestånd. Det blir åtminstone en till i år. Vad gör ni med idéerna ni får in?

– Vi sätter oss ned med kommunen i nästa vecka, och sammanstäl­ler vad som ligger på dem och vad som ligger på Väsbyhem. Vi vill ju satsa, och vi har redan grejer på gång, säger Peyman Rezapour.

Charlotte Årling

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden