Mitt i Upplands Väsby

Hörnqvist tog sitt första VM-guld

- FOTO: HANS CHRISTIANS­SON

För andra året i rad tog Sverige VM-guld i ishockey. Bakom årets framgångar nere i Danmark finns, bland många guldhjälta­r, veteranen Patric ”Bengan” Hörnqvist. Som en del av hyllningar­na pryder 31-åringen ett av ”reklamträd­en” längs E4.

Patric Hörnqvist anslöt sent till VM då hans Pittsburgh föll i kvarten i Stanley cup. ”Bengan” var inte sugen på att avsluta säsongen riktigt än. Efter två raka guld i Stanley cup hade han återigen guldvittri­ng och kom in med ytterligar­e vinnarkäns­la i gruppen.

Trots få matcher nere i Danmark bidrog forwarden ändå mycket med sin rutin, energi och tyngd framåt. Totalt gjorde 31-åringen två mål i VM. Själva VM-finalen i söndags slutade med straffar mot Schweiz där Sverige lyckades att vinna guldet, trots en tveksam start på strafflägg­ningen. Det var Tre Kronors andra raka guld, men ”Bengans” blott första på fyra försök.

– Det blir inte mycket bättre i landslagss­ammanhang, speciellt nu när vi inte kan spela OS. Man bara nju- TVÅ. Patric Hörnqvist gjorde två mål i sitt fjärde VM. Bild från firandet i Kungsträdg­ården i måndags. HYLLADES. Väsby Promotion hedrade Hörnqvist genom att gratta honom på ett av ”reklamträd­en” längs med E4. ter och försöker ta in varenda sekund, säger han till TT. TT: Hur är den här känslan jämfört med att vinna Stanley Cup?

– Det går inte att jämföra. Det här är med landslaget och man har varit här i en vecka, det andra är med klubblaget och man kämpar i tio månaders tid. Men man vinner och det är det som räknas.

Guldhjälta­rna firades i måndags i Kungsträdg­ården. Dessutom hedrade Väsby Promotion Hörnqvist genom att hylla honom på ett av ”reklamträd­en” längs med E4. Anders Ekström

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden