Mitt i Upplands Väsby

”Väggen” blev snackis på stadsloppe­t

- FOTO: PELLE AUDELL

Strålande väder, mycket folk och drygt 350 tävlande. Den tredje upplagan av Väsby stadslopp blev sannerlige­n lyckad, men den stora snackisen efteråt var ”helvetesba­cken”.

Alla som tog sig i mål i Väsby stadslopp pratade om den tuffa backen, vid Smedsgärds, efter drygt två kilometer.

– Ja, den blev omtalad, ha ha. Vi kallade den ”väggen”. Men annars var banan ganska snäll med mycket nerför, säger arrangören Eric Hedqvist.

Eric uppskattad­e att drygt 350 löpare sprang årets upplaga, det tredje loppet sedan starten 2016. Nytt för i år var att en crossfit-tävling, med hela 50 tävlande par, genomförde­s samtidigt.

– Jag tycker båda tävlingarn­a gick hur bra som helst. Det var lite svettigt med två tävlingar samtidigt men det STARTEN. Drygt 350 löpare sprang årets upplaga av Väsby stadslopp.

”Vi kallade den ’väggen’.”

löste sig jättebra, fortsätter Eric. I årets upplaga satsades det även extra mycket på själva arrangeman­get. Det var flera utställare på plats än tidigare och även en kör som sjöng. Längs banan uppträdde dessutom ett band.

– Det var mycket mera besök i år än tidigare och alla var nöjda. Dessutom var det toppväder i år igen, vi lyckas verkligen tajma vädret på stadsloppe­t.

Bland vinnarna märks Jenny Andersson (dam 10km), Patrik Boström (herr 10 km) och Jacob Bach (herr 5 km). Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden