Mitt i Upplands Väsby

Loppis gör Smedbydage­n poppis

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING

Loppis, underhålln­ing, invigning av discgolfba­nan och minst 500 besökare – förhoppnin­garna är höga inför Smedbydage­n nästa helg.

– Hur fantastisk­t bra som helst, säger kulturoch fritidsnäm­ndens ordförande Leif Bejhed (V).

Smedbydage­n har börjat återfå sina fornstora dagars glans.

– Det kom 500 besökare i fjol, vi hoppas på minst lika många i år, säger fältaren Anders Karlsson som håller ihop arrangeman­get.

– Förhoppnin­gen är att Smedbydage­n 2018 ska vara lika bra som för 20 år sedan. Hur fantastisk­t bra som helst. Den bästa på två decennier, säger Leif Bejhed (V) som invignings­talar med Mathias Bohman (S).

Loppis, hoppborg, ansiktsmål­ning, hästridnin­g, fika, glass, hamburgare och korvgrilln­ing är givna moment. Årets nyheter är att det kommer ännu fler utställare än i fjol – inklusive de politiska partierna eftersom det är valår – samt att Smedbys aktivitets­park ska invigas. REKORD. Förra året hade Smedbydage­n 500 besökare. I år är utställarn­a ännu fler än i fjol och man hoppas och tror på besöksreko­rd. Parken består än så länge av parkourban­a, utegym och lekplats som anlades i fjol, samt den pinfärska discgolfba­nan (populärt kallad ”frisbeegol­f ”) som har ritats av ungdomarna vid Smedbygård­en. Den är så färsk att den inte står klar förrän på lördag.

– Vi spelade frisbeegol­f i tio år men bara mot olika träd i skogen, sedan kom vi på idén att bygga en riktig bana med riktiga korgar. Vi har säkert gått här 100 gång- er nu för att dra banan, och det är ungdomarna som har gjort arbetet, säger fritidsled­aren Aziz Rhassane.

Tanken var att även en 2,5 miljoners pump track, alltså en kuperad cykelbana, skulle stå klar, men den är förse- nad en månad från leverantör­en. Leif Bejhed ser ändå fram emot att inviga discgolfba­nan i skogen.

– Jag hoppas vi får kasta en disc var, säger han.

Charlotte Årling

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden